Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Vogels kijken en inventariseren in de Biesbosch

Vogels kijken en inventariseren in de Biesbosch

Al 25 jaar onafgebroken trekken vogelaars van de Natuur- en Vogelwacht Biesbosch er op uit om de vogels in en rond de Biesbosch te inventariseren.

Zo worden gedurende de wintermaanden op vaste zaterdagen alle aanwezige vogels in 14 verschillende telgebieden geturfd. De gegevens die dit oplevert worden onder andere gebruikt voor het vaststellen van trends (Sovon Vogelonderzoek) en voor de natuurwaardebepaling van het landelijk gebied in de provincie (Streekplan) en in de Biesbosch (Natura 2000).

Vandaag vindt de volgende telling plaats. Ervaren vogeltellers, maar ook zij die nog niet zoveel routine hebben, maar het wel graag zouden willen leren, zijn hierbij van harte welkom. Bij elke ploeg is minimaal één ervaren vogelaar aanwezig. Als je nog niet zoveel van vogels afweet, is dit een uitgelezen kans om in de praktijk meer over vogelinventarisatie te leren.

Het vogeltellen begint om 10.00 uur bij biologisch centrum “Jong Dordrecht”, Noorderelsweg 2A. Na de Viersprong rechtsaf, is dit de boerderij aan de linkerkant van de weg.

Kandidaten kunnen zich per email aanmelden bij de Stichting Natuur- en Vogelwacht Biesbosch: info@vogelwacht.eu

Foto: Hans Diepstraten / NVB - Vogelaars tijdens een wintervogeltelling

Wanneer?
15 februari 2020 van 10.00 tot 00.00 uur
Organisator
Natuur- en Vogelwacht Biesbosch
078 6213921
info@vogelwacht.eu
Locatie:
Noorderelsweg 2a
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.