Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Geloofsverdieping - Abdij- en trappistenbieren: geloof op smaak

Geloofsverdieping - Abdij- en trappistenbieren: geloof op smaak

Vanavond is er een avond geloofsverdieping in de Titus Brandsma Gedachteniskapel. Gastspreker is Fedor Vogel. Hij komt spreken over: "Abdij- en trappistenbieren: geloof op smaak".

Bier bestaat al sinds 4000 v. Chr. en is waarschijnlijk ontstaan in Mesopotamië. De biercultuur is mede verfijnd en op smaak gebracht in abdijen en kloosters in Europa. In sommige abdijen en kloosters is dit een eeuwenoude traditie die nog steeds bestaat. Een aantal van deze bieren worden door kenners zelfs gerekend tot de beste van de wereld. Waar komt deze traditie vandaan? En wat zegt dit over de spiritualiteit van deze monastieke orden?

Fedor Vogel is bierkenner en praktiserend katholiek in onze parochie, lid van het parochiebestuur, hoofdredacteur van parochiemagazine Solo Dios en begeleidt op piano het kinderkoor Santiago. In het dagelijks leven is hij eigenaar van Birdy Publishing, uitgeverij van diverse magazines en literatuur over bier. Hij neemt ons mee langs enkele beroemde abdijen en trappistenkloosters waar bier wordt gebrouwen. Hij vertelt over het verschil tussen abdijbier en trappistenbier en licht ons de monastieke traditie van het bierbrouwen toe. Tevens laat hij ons enkele van deze bieren proeven.

Fedor is co-auteur van het boek “Reis langs de abdijbieren in België en Nederland en hun abdijen”. U kunt dit boek na afloop aanschaffen voor € 17,90.

U bent van harte uitgenodigd voor deze avond. Aanmelden is niet nodig. Na afloop van de avond vragen wij een vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de onkosten.

Foto: Fedor Vogel

Wanneer?
18 februari 2020 van 20.00 tot 00.00 uur
Organisator
Katholiek Drechtsteden
Locatie:
Titus Brandsma Gedachteniskapel, Nolensweg 10
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.