Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Workshop Herkennen van de Franse bouwstijlen in Dordrecht

Workshop Herkennen van de Franse bouwstijlen in Dordrecht

Vanaf de 16 eeuw werden de protestanten door de katholieke koningen in Frankrijk vervolgd. Eeuwenlang zijn deze mensen gevlucht naar landen waar zij hun godsdienst wel mochten belijden. Nederland, en met name Dordrecht, was één van die toevluchtsoorden. Onder deze vluchtelingen waren een aantal toonaangevende architecten. Deze architecten zetten hun bouwactiviteiten in ons land voort. Daniel Marot werd zelfs de huisarchitect van stadhouder Willem III. De Trêveszaal, in Den Haag, is onder zijn leiding gebouwd in de Lodewijk de XIV stijl.

In Dordrecht zijn alle Franse stijlen te vinden. In deze workshop leert u de kenmerken van een viertal Franse stijlen niet alleen in theorie, middels een PowerPoint presentatie, maar u zult met de cursusleider de stad in gaan om het geleerde in praktijk te brengen. De workshop duurt ongeveer drie uur en start in het Augustijnenhof. Met de cursusleider maakt u hierna een wandeling door de stad langs ter zake doende panden.

De bijeenkomst duurt ongeveer drie uur en vindt plaats in het Augustijnenhof.

Woensdag 19 februari 2020
Aanvang: 13.00 uur (tot ongeveer 16.00 uur)

Cursusleider: Henk Mesman

De kosten voor deze workshop (inclusief koffie, thee of water) bedragen EUR 29,50.
Voor Vrienden van het Augustijnenhof is dat EUR 24,50. Aanmelden via de website

Wanneer?
19 februari 2020 van 13.00 tot 16.00 uur
Organisator
Augustijnenhof
Locatie:
Hof 15
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Hof
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.