Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Tsjechisch M. Nostitz Strijkkwartet speelt in Trinitatuskapel

Tsjechisch M. Nostitz Strijkkwartet speelt in Trinitatuskapel

Op dinsdagavond 25 februari geeft het Tsjechisch M. Nostitz strijkkwartet om 20.00 uur een concert in de Trinitatuskapel. Naast de laatste strijkkwartetten van Haydn en Mozart spelen ze het kwartet ‘Uit mijn leven’ van Smetana.

Het kwartet bestaat uit: Petr Bernášek (1e viool), Václav Vacek (2e viool), Pavel Horejsi (atviool) en Petr Šporcl (cello).

Het ensemble werd opgericht in oktober 1994 tijdens de studies van de ensembleleden aan de muziekfaculteit van de Academie voor uitvoerende kunsten in Praag in de klas van dr. Václav Bernášek (Kocian Quartet). Daarna vervolgde het kwartet een tweejarige postdoctorale studie aan de Hochschule für Musik und Darstellende Kunst in Wenen bij prof. Günter Pichler en prof. Thomas Kakuska (Alban Berg Quartet).

Het ensemble heeft talloze prijzen gewonnen op internationale wedstrijden en werkt regelmatig samen met een aantal binnenlandse en buitenlandse solisten en kamerensembles. Het kwartet speelt regelmatig op podia in Europa, Azië en Amerika. Leden van het ensemble nemen ook deel aan andere kamer- en soloprojecten. Ze zijn lid van het Tsjechische Philharmonic Orchestra FOK, en geven ook les als docent. Af en toe spelen ze ook ander soort repertoire bijvoorbeeld in de samenwerking met zanger Janek Ledecký waarmee ze een aantal kerstconcerten gaven.

M. Nostitz Quartet gebruikt zijn naam sinds 1996 met de vriendelijke toestemming van gravin Mathilde Nostitz - Rieneck, wiens familie één van de grote beschermheren van de kunsten was in de 18e en 19e eeuw.

Grijp nu uw kans om dit vermaarde strijkkwartet beter te leren kennen. Bezoek het concert op 25 februari om 20.00 uur in de Trinitatuskapel en kom luisteren naar de schoonheid van de verschillende strijkkwartetten in programma’s ‘Op het laatst | Uit mijn Leven’.

Meer informatie & kaarten bestellen van Euro 22,50 pst. (Euro 15,- pst. CJP/Studenten) op www.nostitzquartet.eu

Wanneer?
25 februari 2020 van 20.00 tot 22.00 uur
Locatie:
Trinitatiskapel, Vriesestraat 22
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.