Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Le­zing over Au­stra­lië

Le­zing over Au­stra­lië

Drie keer in zeventien jaar ging de Eindhovense schrijver en journalist Twan Linders (1974) als backpacker ‘down under’. Op donderdag 27 februari vertelt hij over Australië in de bibliotheek in Dordrecht Stadspolders.

Door welk misverstand kwam de kangoeroe aan zijn naam? En hoe wist graanboer Leonard Caswell binnen Australië zijn eigen prinsdom te stichten? Tijdens de lezing brengt Linders minder bekende, maar mooie, hilarische of opzienbarende anekdotes over Australië voor het voetlicht, geïllustreerd met veel fotomateriaal. Hij deelt reistips en leest passages voor uit zijn boek Endless road – Terug naar Australië, waarin hij zijn drie reizen optekende. Aan bod komen de bijzondere dieren, Australisch taalgebruik, de bedreiging van het grootste koraalrif ter wereld. Linders ging naar de plek waar David Bowie in 1983 de videoclip van Let’s dance opnam, om te kijken hoe het nu met de discriminatie van Aboriginals gesteld is. En de Eindhovenaar schetst een beeld van het leven in hostels en de magie van het backpacken: van de kick van parachutespringen tot zijn ervaringen als ‘oude’ backpacker van 43 tussen de jeugd.

De reizen naar Australië duwden Linders’ leven telkens een andere richting in. Hoe dat zit vertelt hij op 27 februari in de bibliotheek aan het Dudokplein 211 in Dordrecht Stadspolders. De lezing begint om 19.00 uur en duurt tot circa 21.00 uur. Er zal vanuit het publiek volop gelegenheid zijn voor het stellen van vragen en het delen van ervaringen. De toegang is gratis. Aanmelden kan via www.debibliotheekaanzet.nl

Foto: Twan Linders

Wanneer?
27 februari 2020 van 19.00 tot 21.00 uur
Organisator
Bibliotheek AanZet Stadspolders
Locatie:
Dudokplein 211
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.