Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Stadsdepot Dordrecht te bezoeken

Stadsdepot Dordrecht te bezoeken

Normaal blijven de deuren gesloten, maar op zaterdag 29 februari is het Stadsdepot van Dordrecht bij uitzondering te bezoeken. Het geheugen van de stad houdt dan een open dag, met plaats voor 120 gelukkige bezoekers die met een rondleider voor een keer naar binnen mogen.

Een groot deel van de Collectie Dordrecht ligt in het Stadsdepot op het bedrijventerrein Dordtse Kil III opgeslagen. In het depot wordt onder andere de collectie van het Regionaal Archief Dordrecht bewaard, maar ook archeologische vondsten uit de stad en de grote verzameling schilderijen van het Dordrechts Museum. Bij elkaar herbergt het Stadsdepot zo’n 11 kilometer aan papieren archief, tienduizenden boeken, foto's en kaarten, archeologische objecten, schilderijen en vele andere voorwerpen van hout, aardewerk en textiel. Normaal blijven de deuren van het Stadsdepot, dat aan strenge klimatologische en veiligheidseisen moet voldoen, voor publiek gesloten.

Op zaterdag 29 februari tussen 11.00 en 16.00 uur opent het Stadsdepot voor een enkele keer de deuren. Tijdens een gratis rondleiding van een uur ontdek je aan de hand van de vele objecten de geschiedenis van Dordrecht en de regio. Ook kom je van alles over het Stadsdepot te weten.

Het aantal plaatsen is beperkt, 120 mensen kunnen worden rondgeleid. Vooraf aanmelden via www.regionaalarchiefdordrecht.nl/activiteiten is daarom vereist. Geef bij de reservering aan op welk tijdstip je rondgeleid wilt worden en welk depot je wilt bezoeken. Kies één tijdstip en één depot. Wees er snel bij, want vol is vol!

Praktisch
Datum: 29 februari 2020
Tijd: 11:00 – 16:00 uur
Locatie: Jade 400, 3316 LJ Dordrecht
Kosten: gratis
Rondleidingen om: 11.00, 12.00, 14.00 en 15.00 uur (rondleiding duurt ca. 1 uur)
Aanmelden: www.regionaalarchiefdordrecht.nl/activiteiten

Foto: Regionaal Archief Dordrecht - Stadsdepot Dordrecht

Wanneer?
29 februari 2020 van 11.00 tot 16.00 uur
Organisator
Regionaal Archief Dordrecht
Locatie:
Jade 400
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.