Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Ont­moet schrij­vers on­li­ne - Eva Vriend

Ont­moet schrij­vers on­li­ne - Eva Vriend

Bibliotheken ontvangen schrijvers online. Zij worden geïnterviewd en gaan in gesprek met de kijkers. Elke week een andere Nederlandse schrijver aan het woord.

Ontmoet Eva Vriend
Eva Vriend legt de pijn van de polder bloot in Eens ging de zee hier tekeer. Hierin beschrijft ze de levens van vier vissersfamilies rondom om de Zuiderzee. Urenlang heeft ze gesproken met Vissers op Urk, Volendam, Spakenburg, Harderwijk en Elburg. Als boerendochter uit de Noordoostpolder moest ze het vertrouwen winnen en dat leverde uiteindelijk prachtige verhalen op.

Caroline van Egmond gaat met haar in gesprek over het veranderende landschap, het vissersbloed dat kruipt waar het niet gaan kan, over tegenslag en veerkracht.

Vriend is schrijver, journalist en historica. Eerder schreef ze Het nieuwe land over de ontstaansgeschiedenis van Flevoland, waarvoor ze de Brusseprijs en de Libris Geschiedenis Prijs won. Sinds 2016 werkt ze samen met het Zuiderzeemuseum aan het interactieve project ‘Mijn Zuiderzee’.

Klik hier om je aan te melden en kijk- en luister gratis mee!

Wanneer?
25 juni 2020 van 19.30 tot 20.30 uur
Organisator
De bibliotheek Aanzet
Locatie:
Online
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.