Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Online Bachfestival

Online Bachfestival

Het Bachfestival biedt samen met NPO Radio 4 en met steun van de gemeente Dordrecht een online alternatief.

Op vrijdag 26 juni zal een nieuwe compositie van Oene van Geel op het Bachorgel in de Grote Kerk in première gaan.

Ook speelt Erik Bosgraaf een gloednieuwe compositie voor het Bachfestival, geschreven door componist des vaderlands in het kader van het project: Festivals for Compassion! Oud wordt ook nu weer met nieuw gecombineerd, want onze componist des vaderlands zal gezelschap krijgen van een solowerk voor fluit van J.S. Bach.

Het idee van ‘This Air’ is als volgt: Met Festivals for Compassion tonen Europese festivals hun hart vol compassie en solidariteit met iedereen die op welke manier dan ook geraakt is door Corona en uiten dat in het delen van een speciaal geschreven solo-compositie van de Grieks-Nederlandse componist Calliope Tsoupaki. Elk festival kiest zijn eigen artiest en instrument. Het stuk beleeft op 20 juni zijn première op het Nederlandse radiostation NPO Radio 4, het Vlaamse Klara neemt een dag later het stokje over. Daarna zal het werk als in een compassie-estafette van festival tot festival kriskras door Europa reizen en digitaal worden gedeeld.Op zaterdag 27 juni klinkt de hele dag live muziek vanaf festival locatie Dordtyart. De streaming en live uitzending van Radio 4 zijn allebei gratis te bekijken en te beluisteren.

Zaterdag 27 juni (tijden onder voorbehoud)
14.00 – 14.25 uur – Ensemble Fantasticus
14.40 – 14.55 uur – Frank de Munnik: Bach van de Dag
15.10 – 15.35 uur – Mallet Collective
15.50 – 16.05 uur – Conversatie actualiteit
16.20 – 16.45 uur – Lidy Blijdorp
17.00 – 17.15 uur – Tsead Bruinja, Dichter des Vaderlands
17.30 – 17.55 uur – Dominique Vleeshouwers
18.10 – 18.20 uur – Conversatie actualiteit
18.35 – 19.00 uur – Jörgen van Rijen en Camerata RCO

Alle informatie vindt u op de website

Wanneer?
26 juni 2020 van 19.15 tot 00.00 uur
Organisator
NPO Radio 4 / Bachfestival Dordrecht
Locatie:
Online
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.