Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Start Torenmuziek - Boudewijn en Lydia Zwart

Start Torenmuziek - Boudewijn en Lydia Zwart

Vandaag gaat de zomerserie 'Concerten op de carillons van Dordrecht' weer van start.

Stadsbeiaardier Boudewijn Zwart speelt eerst om 19.00 uur vanaf de Grote Kerkstoren een selectie van verzoeknummers, waaronder het clublied van FC-Dordrecht.

Daarna speelt hij samen met zijn dochter Lydia Zwart om 20.00 uur een concert vanaf de Stadhuistoren.

Waar het grootste deel van het culturele leven tijdens de Coronacrisis stil is komen te liggen, spelen de beiaardiers onverminderd door. Hoog boven in de toren houden zij van nature al voldoende afstand van hun publiek. En met de stad als concertzaal is er voor iedereen voldoende ruimte om op veilige afstand van elkaar gezamenlijk te luisteren naar de beiaardmuziek.

De concerten kunnen het best beluisterd worden in de nabijheid van de torens. Gratis te beluisteren vanuit omliggende straten!
N.B. voor luisteraars: Gebruik nooit zomaar de privé-bankjes van omwonenden. Houd steeds voldoende afstand.

Tijdens de concerten worden programma-boekjes uitgedeeld.

Foto: Boudewijn Zwart


Met 56 ton aan klokkenbrons bezit de Grote Kerkstoren de zwaarste beiaard van Europa. Het instrument is in de jaren 1965/1999 gegoten door Koninklijke Klokkengieterij Eijsbouts te Asten.

Het karakteristieke witte torentje van het oude Stadhuis herbergt één van de mooiste kleine carillons ter wereld. Het instrument werd in 1983/1989 gegoten door de vermaarde Franse klokkengieter Paccard.

De torens en beiaarden zijn eigendom van de gemeente Dordrecht en worden met grote zorgvuldigheid onderhouden. Boudewijn Zwart is als stadsbeiaardier van Dordrecht aangesteld en bespeelt de instrumenten wekelijks op zaterdagmiddag om half drie (Grote Kerkstoren) en vier uur (Stadhuistoren).

Wanneer?
2 juli 2020 van 19.00 tot 00.00 uur
Organisator
Vrienden van de Grote Kerk
Locatie:
Grote Kerkstoren / Stadhuistoren
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.