Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Opening Expositie Jaap Nederlof

Opening Expositie Jaap Nederlof

De opening van de overzichtstentoonstelling van schilderijen van Jaap Nederlof in DOOR . Met een optreden van Francesco Daniël en een kort welkomstwoord door Gertjan Kleinpaste.

“Over schilderen in het algemeen wil ik wel wat zeggen”, sprak Nederlof ooit. “Ik wil dat mijn werk onrustig maakt, een onrust die je blijft achtervolgen zodat je begrijpt dat dingen ook anders kunnen”.

Zijn werk is grillig en kleurrijk en opmerkelijk stijlvast. Nederlof, geboren op 24 mei 1937. Momenteel woont hij in een verpleeghuis in Sliedrecht. Zijn jarenlange stek aan de Reeweg-Oost is al lang verleden tijd. Opgeleid aan de Academie van Beeldende Kunsten te Rotterdam. Lid van het oudste Teekengenootschap van Nederland, Pictura. In zijn hoogtijdagen een veel gevraagd kunstenaar voor exposities. De laatste jaren in de vergetelheid geraakt.

Ik was maanden terug eens bij hem en zijn schildersdpullen stonden klaar. Alsof hij druk aan het scheppen was van nieuw monumentaal werk. “Werkt u nog?”, vroeg ik met lichte verbazing in m’n stem. “Nee, maar ik houd de schijn op hier in het verpleeghuis”, antwoordde hij droogjes. Een man met humor en een ondeugende blik. Met een oeuvre waarvan u hier deze maand een mooie selectie ziet. Krachtig werk. Dat onder de huid kruipt en imponeert. Ik hoop dat het u in positieve zin achtervolgt en niet snel loslaat.

Geniet en praat erover en mocht u belangstelling hebben voor een werk; schroom niet en vraag ons naar de mogelijkheden. Opening tentoonstelling: 13.00 uurWaar: DOOR Dordrecht, Spuiboulevard 220
Info: www.doordordrecht.nl - www.facebook.com/doordordrecht 

DOOR is een ontmoetingsplek in een bijzonder pand in Dordrecht waar iedereen welkom is. Kom langs tijdens een van de evenementen en laat je inspireren door bijzondere concerten, exposities en workshops. Wekelijks zijn er nieuwe activiteiten in deze actieve en bruisende broedplaats. Daarnaast biedt DOOR ruimte voor jouw eigen initiatief!

Wanneer?
5 juli 2020 van 13.00 tot 00.00 uur
Organisator
DOOR
Locatie:
Spuiboulevard 220
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.