Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Zomerconcerten op de carillons van Dordrecht - Frank Steijns

Zomerconcerten op de carillons van Dordrecht - Frank Steijns

Vandaag is er weer een concert in de zomerserie 'Concerten op de carillons van Dordrecht'

Luistert u mee naar de zomeravondconcerten op de beiaarden van Dordrecht?

  • 19.00 uur op de Stadhuistoren
  • 20.00 uur op de Grote Kerkstoren

Vandaag speelt Frank Steijns (Maastricht) o.a. Hommage aan Gildas Delaporte
Frank Steijns studeerde viool, muziektheorie en orkestdirectie aan het Lemmensinstituut in Leuven en beiaard aan de Koninklijke Beiaardschool ‘Jef Denyn’ in Mechelen. Hij is stadsbeiaardier van Maastricht, Heerlen en Weert. Ook is hij beiaardier en violist in het Johann Strauss Orkest van Andre Rieu. Naast de klassieke concertpraktijk tracht Frank Steijns door verschillende initiatieven de beiaard uit de letterlijk en figuurlijk grote hoogte ‘bij aard’ te brengen. Dit doet hij door het spelen van populaire muziek (gothic/hardrock).

Ook is hij een voorvechter van hedendaagse muziek en speelde hij diverse premières van composities die speciaal voor hem geschreven zijn. Hij is vooral bekend door het filmpje dat te zien was tijdens één van de Vrijthofconcerten (2005) van Andre Rieu waar hij op ludieke wijze de toren op en af rent om de beiaard van het Servaascarillon te bespelen. Ook zijn optreden in hetzelfde orkest waar hij zijn mobiele carillon bespeeld, aangevuld met rookmachine, is wereldwijd op TV uitgezonden. Hij is voorzitter van de Stichting Cloche’Art. Deze stichting richt zich met name op het organiseren van spectaculaire voorstellingen en educatieve projecten rond carillon.

Houd rekening met de omwonenden. Maak gebruik van de groene bankjes of haal uw klapstoeltje bij ’t Klockhuys. Houd voldoende afstand en neem de veiligheidsregels in acht.

Meer informatie vindt u op de website


Het programma:

Wanneer?
9 juli 2020 van 19.00 tot 00.00 uur
Organisator
Vrienden van de Grote Kerk
Locatie:
Stadhuistoren / Grote Kerkstoren
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.