Koploper NEC veel te sterk voor FC Dordrecht: 6-0

01 december 2017 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Vanavond 1 december speelden de Schapekoppen alweer de derde wedstrijd in één week tijd. In Nijmegen werd er vanavond afgetrapt tegen de huidige koploper van de Jupiler League: N.E.C.. Beide ploegen wilden zich vanavond revancheren voor de verloren wedstrijden van afgelopen maandagavond. FC Dordrecht ging in Amsterdam met 0-3 onderuit tegen Jong Ajax en N.E.C. verloor in Velsen-Zuid van SC Telstar. Bij de Nijmegenaren ontbraken Guus Joppen, Mohamed Rayhi en Ted van de Pavert vanavond in de basis. Zij vielen tegen Telstar uit met ogenschijnlijk zware blessures. Enige wijziging in de opstelling van FC Dordrecht was het vervangen van Denis Mahmudov voor Tom Rosenthal. Trainer Gérard de Nooijer kon nog niet beschikken over de geblesseerde Statia en Amevor.

Al vanaf de eerste minuut moesten de Dordtenaren tegen een 1-0 achterstand aankijken. Braken kon voorgeven op Larsson die de bal vervolgens simpel binnen tikte. Daarna gingen beide ploegen voor korte tijd redelijk gelijk op. De Dordtse formatie wist de bal goed rond te spelen en was nadrukkelijk op zoek naar een opening. Toch kwam het meeste gevaar van de ploeg uit Nijmegen. In de negenentwintigste minuut was er een grote kans voor N.E.C. om de voorsprong te verdubbelen maar gelukkig was Misidjan scherp en kon hij deze kans voorkomen. In de vijfendertigste minuut was het wel raak voor de thuisploeg. Een veel te makkelijk gegeven penalty kon worden benut door Langil. Vanaf dit moment waren de Dordtenaren het vertrouwen kwijt en nog geen vijf minuten later werd het nog erger voor FC Dordrecht. Na mooi combinatiespel kwam de bal voor op Langil die de bal netjes in het net werkte: 3-0. Met die stand zochten beide ploegen ook de kleedkamer op.

De tweede helft begon met twee wissels aan Dordtse kant. Lima Duarte Lopes moest het veld verlaten voor Robert Mutzers en Antonio Stankov kwam in het veld voor Danny Bakker. In de vijfenvijftigste minuut kwam N.E.C op een 4-0 voorsprong toen Kadioglu een vrije trap benutte en de bal in de linker kruising schoot. In de zevenenzestigste minuut gaf scheidsrechter Lindhout wederom een penalty aan de thuisploeg. Wat er precies gebeurde was niet te zien. Een grote mistwolk belemmerde het zicht in de Goffert. In de zevenenzestigste minuut mocht Langil een hattrick op zijn naam zetten. Hij zorgde voor de 5-0. Anas Achahbar zorgde in de slotfase voor een eindstand van 6-0.

Wederom een koude en sombere avond voor de Dordtenaren. De Schapekoppen toonden meer lef dan afgelopen maandag tegen Jong Ajax, maar moesten vanavond weer hun meerdere erkennen in een sterkere tegenstander. Complimenten vanavond voor de Nijmeegse oppponent. De ploeg straalde klasse uit en liet zien dat het dit seizoen voor niks minder gaat dan een ticket naar de Eredivisie.

Aanstaande vrijdag wacht er een thuiswedstrijd tegen MVV. De ploeg uit Maastricht verloor de afgelopen twee wedstrijden ook van FC Emmen (2-1) en Jong Ajax (0-4). Voor beide ploegen is het van belang om drie punten te pakken en het vertrouwen weer terug te vinden. Komt allen naar de Krommedijk om de Schapekoppen aan te moedigen naar drie belangrijke punten. Laten we met elkaar de basis zetten voor een nieuwe positieve reeks.

Tot vrijdag, de wedstrijd begint om 20:00 in het eigen Riwal Hoogwerkers Stadion.

Opstellingen:
FC Dordrecht: Fij (K); Delorge, Bliek, Alkan ©, Misidjan; Bakker (45’ Stankov), Hamer, Mahmudov; Lima Duarte Lopes (45’ Mutzers), Calcan (58’ Groothusen), Arias.
N.E.C.: Delle(K); Verdonk, Dijkstra ©, Larsson, Golla, Kadioglu, Langil (80’ Schuurman); Braken (69’ Achahbar), Heinloth, Sturing, Breinburg (76’ Jansen)

Doelpunten: 1. 1-0 Larsson, 35. 2-0 Langil 39. 3-0 Langil, 55. 4-0 Kadioglu, 67. 5-0 Langil, 88. 6-0 Achahbar