FC Dordrecht pakt drie punten in spannend duel tegen FC Eindhoven

07 oktober 2017

DORDRECHT - Vrijdagavond 6 oktober 2017 speelden de Schapekoppen een wedstrijd in het Riwal Hoogwerkers Stadion tegen de ploeg uit de lichtstad, FC Eindhoven. De Schapekoppen waren nog altijd ongeslagen in eigen huis en wilden deze succesvolle reeks voortzetten tegen de Eindhovenaren. Diezelfde Eindhovenaren kwamen met de wetenschap naar Dordrecht dat zij de afgelopen twintig jaar slechts één competitiewedstrijd hadden gewonnen aan de Krommedijk. De ploeg van trainer Wilfred van Leeuwen was dan ook gebrand om een einde te maken aan deze negatieve reeks. Een tegenvaller voor FC Eindhoven was het uitvallen van eerste keeper Ruud Swinkels. Door zijn uitvallen mocht Thomas Hooyberghs onder de lat verschijnen. Bij FC Dordrecht verschenen aanvoerder Mawouna Amevor en middenvelder Gustavo Hamer weer aan de aftrap.

De Schapekoppen begonnen fel aan de wedstrijd. De Eindhovenaren hadden moeite om onder de druk uit te komen en wisten in de beginfase niet door de Dordtse verdediging heen te breken. In de 9e minuut was het raak voor FC Dordrecht. Mahmudov werd weggestuurd aan de rechterkant van het veld en wist de bal net binnen te houden. Hij kon hem afgeven op Mutzers, die vrij stond aan de rand van de 16-meter en de bal met overtuiging binnen wist te schieten: 1-0. In de 18e minuut was er de kans op 2-0 voor Mahmudov, maar hij koos ervoor om de bal zelf in de korte hoek te schieten. De keeper wist te redden. In de 41e minuut lijkt de 2-0 van de schoen van Calcan te komen. Hij schiet de bal mooi over de keeper heen, maar schijnbaar is er al gefloten voor een overtreding waardoor het doelpunt van de week werd afgekeurd en er een penalty werd gegeven. Mahmudov wist er alsnog 2-0 van te maken door de penalty te benutten. Met een 2-0 voorsprong gingen de Schapekoppen de kleedkamer in.

In de tweede helft wilde de ploeg uit Eindhoven meer gaan aanvallen. Da Silva kwam erin en van Landschoot verhuisde naar het middenveld. De Eindhovenaren hadden het betere van het spel maar het was FC Dordrecht dat op een 3-0 voorsprong kwam. Calcan kwam door op links en schoot op doel maar keeper Hooyberghs wist de bal niet voldoende weg te werken waardoor Arias de bal bij de tweede paal binnen kon tikken. FC Eindhoven was daarna aan de beurt voor een doelpunt. De bal werd op de stip gelegd nadat Kabangu naar de grond werd getrokken. Mart Lieder wist de strafschop te benutten: 3-1. FC Dordrecht deed snel wat terug. In de 62e minuut gaf hamer een mooie bal op Mahmudov die in één keer voor kon geven op Arias. Arias kon zelf schieten, maar wachtte op de inlopende Mutzers die de bal na voorgeven van Arias snoeihard in de touwen schoot, waardoor de Dordtenaren op een 4-1 voorsprong wisten te komen. De ploeg uit Eindhoven wilde echter niet opgeven en creëerde de ene kans na de andere. In de 81e minuut scoorde van Vaerenbergh de 4-2, een onnodig doelpunt waarbij de Dordtse verdediging niet op stond te letten. De Eindhovenaren mochten zelfs nog terugkomen tot 4-3, de bal werd na een corner niet goed verwerkt door de Dordtse defensie waardoor Matthys de bal langs Fij kon krijgen. FC Eindhoven voelde dat er nog wat te halen viel en kreeg nog een aantal grote kansen waardoor het letterlijk billenknijpen was voor de Dordtse supporters. Uiteindelijk klonk na vijf minuten extra tijd het verlossende eindsignaal.

Met de 4-3 overwinning op FC Eindhoven weten de Dordtenaren de ongeslagen thuisreeks te behouden en weet FC Eindhoven weer niet te winnen aan de Krommedijk. Het was een spannende avond waar veel over te zeggen valt maar het belangrijkste feit is dat de drie punten in Dordrecht blijven. Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen SC Telstar. De ploeg van trainer Michel Vonk staat momenteel met 11 punten op een 9e plek. Er werd één keer verloren, twee keer gewonnen en maar liefst vijf keer gelijk gespeeld. Beide ploegen hebben vanavond gewonnen en willen ook komende week winnen om hun plek in het linker rijtje te behouden.
Tot volgende week in het Rabobank Ijmond Stadion in Velsen-Zuid! De wedstrijd begint om 20:00.

Opstellingen:
FC Dordrecht: Fij (K); Stankov, Amevor©, Alkan, Misidjan; Hamer (77’ Bakker), Mahmudov (90’ Bliek), Rosenthal; Calcan, Arias (83’ groothusen), Mutzers.
FC Eindhoven: Hooyberghs (K); Matthys, Horsten (‘van Vaerenbergh), Kada (66’ van de Velde), Kabangu, Lieder, Deschilder (46’ Deschilder), van den Boomen, van Landschoot, Swinnen, de Wilde.

Doelpunten: 9. 1-0 Mutzers, 43. 2-0 Mahmudov (P), 51. 3-0 Arias, 58. 3-1 Lieder (P), 62. 4-1 Mutzers, 81. 4-2 van Vaerenbergh, 88. 4-3 Matthys