FC Dordrecht verliest na een sterke start tegen FC Oss

10 september 2017 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Na een overwinning tegen Jong FC Utrecht en een gelijkspel tegen FC Emmen waren de eerste vier punten een feit. Vandaag stond een lastige uitwedstrijd tegen het goed in vorm verkerende FC Oss. FC Oss is nog ongeslagen en heeft alleen tegen Telstar niet de volle winst gepakt. Na een 2-0 voorsprong werd het 3-3 in het Rabobank IJmond Stadion.

Dordrecht begon sterk aan de eerste helft. De eerste kans was dan ook voor FC Dordrecht. Calcan schoot over de grond in de handen van de keeper op aangeven van Mahmudov. In de 12e minuut is FC Oss gevaarlijk met een kopbal die rakelings naast de goal gaat. FC Oss schoot in de 15e minuut via de handen van Nick Wolters zelfs op de paal! In de counter die volgde liep Mutzers één-op-één met de keeper, maar mikte net naast. Het was een open begin.

In de 18e minuut schoot Dordrecht de 0-1 binnen. Na een afvallende bal opende Mahmudov de score! Daarna keerde het tij. In de 20e minuut werd Van der Venne neergehaald door Gustavo Hamer net buiten de zestien en de scheidsrechter trok rood. Uit de vrije trap die daarop volgde schoot Kamaci binnen. 1-1. Na de rode kaart was het vooral Oss dat aan de bal was. De Dordtenaren kwamen er niet echt meer uit. In de 36e minuut schoot Van der Venne net naast. In de 38e greep De Nooijer in. Hij haalde spits Terence Groothusen eraf en bracht middenvelder Danny Bakker.

Na de rust weerde de tien Schapekoppen zich sterk tegen de elf uit Oss. Maar in de 58e minuut komt FC Oss op 2-1. Van der Venne werd in de diepte gespeeld en lobte de bal over Wolters heen. Oss drong nog aan, maar na de 2-1 gebeurde er weinig. FC Dordrecht probeerde wat te forceren, maar kwam niet verder dan wat afstandsschoten op het doel van Mous. Kamaci besliste in de 79e minuut het duel met de 3-1. Een kopduel werd verloren op het middenveld en Kamaci konook één-opéén lopen naar Wolters. Hij bleef koel en schoot de bal langs Wolters. Aan het einde van de wedstrijd heeft FC Oss nog kansen, met name een schot van De Sa die Wolters fraai pakt, maar daar bleef het bij. De einstand was 3-1 voor FC Oss.

De twijfelachtige rode kaart van Hamer was een keerpunt in de wedstrijd. Dordrecht kwam sterk uit de startblokken met een 0-1 voorsprong, maar tevergeefs. Volgende week is het de beurt tegenover Almere City FC. Almere City heeft vorig week gewonnen van Helmond sport met 3-1 en staat nu met 4 punten gelijk aan FC Dordrecht. Dit betekent een spannende wedstrijd te worden.
We zien jullie graag volgende week met de spannende thuiswedstrijd tegen Almere City FC op 15 September aan de Krommendijk!

Opstellingen:
FC Dordrecht: Wolters(K); Stankov, Amevor©, Alkan, Misidjan (78. Arias); Rosenthal (77. Duarte), Mahmuhdov, Hamer; Calcan, Grootheusen(38. Bakker), Mutzers.

FC Oss: Mous(K); De Regt, Piqué, Stuy v/d Herik, Fleuren, V/d Sluys; Kaak, Bakx (75. Dogan), Van der Venne(81. De Sa); Kamaci, Quekel (90. Klomp).

Doelpunten: 20. Denis Mahmudov (0-1). 22. Faith Kamaci (1-1). 59. Richard van der Venne (2-1). 79. Faith Kamaci (3-1).