FC Dordrecht boekt goed resultaat op bezoek bij Volendam

04 maart 2017 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - FC Dordrecht heeft vrijdagavond een knappe prestatie neergezet door met 1-1 gelijk te spelen in Volendam. Met een team vol blessures en geschorsten wisten de Dordtenaren een mooi resultaat mee te nemen naar de Krommedijk.

FC Dordrecht stond voor een zware klus in Volendam. De Dordtenaren misten namelijk vijf basisspelers: Arias, Alkan, Van Wermeskerken, Godee en Amevor. Het was even puzzelen voor de Zeeuwse oefenmeester met welke elf hij het Volendam lastig kon gaan maken in het Kras Stadion.

Het duel ging de eerste minuten gelijk op tussen de twee teams. FC Dordrecht was wel nadrukkelijk opzoek naar de openingstreffer. De ploeg van De Nooijer was meerdere malen dichtbij dat verdiende doelpunt, spits Thomas was dichtbij zijn doelpunt. De Fransman kreeg de bal via de kluts voor de voeten, maar wist van zestien meter niet te scoren. Niet veel later was opnieuw de beresterke spits betrokken bij een grote mogelijkheid, maar hij zag zijn poging andermaal niet achter doelman Verhulst verdwijnen.

Af en toe kwamen de mannen van Molenaar eruit en waren dan ook zeer gevaarlijk. Zo kreeg Tuijp de opgelegde kans op de 1-0, maar de Volendamse aanvaller zag Tim Coremans op de bal duiken en de Dordtenaren in de race hield. Hierna namen de Schapenkoppen weer de overhand, die met name door Melvin Kingsale steeds vaker voor het doel kwamen. Diezelfde Kingsale was zelf dichtbij zijn eerste doelpunt. Helaas stond Hobie Verhulst in de weg en keerde het subtiele schot van de Schapenkop.

Het spel van de uitploeg was vermakelijk om naar te kijken, veel combinaties en mooie individuele acties. Het leek erop dat Dordt een doelpunt zou fabriceren, maar zag tot zijn verbazing dat de thuisploeg met de leiding aan de haal ging. Jack Tuijp schoot kort voor rust de bal tegen Steltenpool aan, waardoor de bal achter doelman Coremans verdween.

De ploeg van trainer Gérard de Nooijer ging in de tweede helft door waar in het in de eerste driekwartier was gebleven, sterk en goed combinatievoetbal. De Volendammers zakten niet meer zover terug op de eigen helft als aan het begin van het duel, wat zorgde voor meer ruimte in de voorhoede bij Pisas en Thomas.

Met de inbreng van Hak en Touré werden de Dordtse Schapenkoppen steeds gevaarlijker en ook brutaler in de duels, dat leidde tot een verdiende 1-1. Na twintig minuten gespeeld te hebben in het tweede deel van de wedstrijd was het Joël Fabrice Thomas die de terechte gelijkmaker binnen werkte. Een snelle uitbraak en een mooie assist van Kingsale was de Dordrecht-spits ditmaal wel trefzeker en zorgde voor euforie in het uitvak. Hierna ging de thuisploeg hard opzoek naar de voorsprong, maar echt gevaarlijk werd het andere oranje niet. De thuisploeg was keer op keer niet nauwkeurig genoeg voor het doel en als het echt gevaarlijk was, stond Coremans in de weg.

Met een kleine tien minuten op de klok was Everon Pisas ontzettend dichtbij de 1-2, maar vanuit de draai mikte hij op de vuisten van Verhulst. De laatste paar minuten waren voor Marijn Wijkhuijs, die zijn debuut mocht maken in het Kras Stadion. Door het gelijke spel pakt FC Dordrecht een punt en wordt het verschil met Achilles negen punten, Achilles speelt zondag tegen Cambuur.