FC Dordrecht knokt zich opnieuw naar een belangrijk punt

10 december 2016 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - FC Dordrecht heeft afgelopen vrijdagavond in Velsen-Zuid opnieuw een punt gepakt en loopt een punt uit op Achilles’29.

De ploeg van De Nooijer wist na een moeilijke eerste helft de gelijke stand mee de rust in te nemen en ook met de brilstand te eindigen.

Afwachtend spel
FC Dordrecht speelde heel afwachtend de eerste twintig minuten. Het was zoeken naar een gaatje in de defensie van Telstar. De kansen aan de kant van Dordt waren schaars. De Witte Leeuwen hadden de meeste kansen in de eerste helft en maakten het de Dordtse verdediging heel lastig. Tim Coremans kreeg meerdere malen werk te verrichten bij de gevaarlijke schoten van de thuisploeg. Alvin Daniels was de man aan de kant van Dordrecht die veel en goed werk verrichtte, de aanvaller zorgde voor de meeste aanvallen.

Met ruim een half uur op de klok was Telstar heel dichtbij de openingstreffer met een bal op de lat en kon de Dordtse goalie alleen maar naar de bal kijken. Het spel en tempo van beide ploegen was niet hoogstaand. Ondanks het afwachtende spel was kort voor rust Touré, die de in de warming-up afgehaakte Chacon verving, dichtbij een doelpunt voor de Dordtenaren. De bal van de middenvelder kwam op de paal en rolde achter doelman Zonneveld langs het doel uit.

Meer gevaarlijk, meer kansen
De ploeg van De Nooijer kwam sterk uit de kleedkamers en liet zien dat het vol voor de drie punten ging. Dordrecht speelde meer vooruit dan in de eerste helft en maakte het de thuisploeg op sommige gevallen erg lastig.

Berenstein en Daniels maakten veel meters op de flanken en zorgden voor goede voorzetten waaruit Dordt hier en daar gevaarlijk werd voor het doel van Zonneveld. Diezelfde Anthony Berenstein gaf ruim twintig minuten voor tijd een uitstekende voorzet op Thomas, die strak inkopte op de doelman. Keeper Wesley Zonneveld liet de harde kopbal uit de handen vallen, maar was op tijd op de been om de inzet van Daniels te keren.

Met wissels als Hak en Pisas probeerde trainer Gérard de Nooijer een treffer te forceren om de volle drie punten te pakken. In de slotminuten van het duel in Velsen-Zuid kwam de thuisploeg dichtbij de openingstreffer, maar gelukkig waren Coremans en Van Wermeskerken alert en zorgden dat de 0-0 op het bord bleef staan. Daar tegenover stond de enorme kans van Thomas namens Dordrecht, de spits schoot op de doelman van Telstar en zo eindigde de wedstrijd in 0-0.

Opstellingen:
Telstar: Zonneveld, Van Huizen (60’ Yamazaki), Korpershoek, Serrarens, Mahmudov, Van den Broek, Abdulahi (46’ Ajnane), Tutuarima, Dzepar, Van Berkel en Zamouri (73’ Van der Linden)
FC Dordrecht: Coremans, Van Wermeskerken, Amevor, Alkan, De Nooijer, Boogers (89’ Hilgen), Daniels, Touré (79’ Hak), Thomas, Berenstein (72’ Pisas) en Kramer.

Bijzonderheden: arbiter Pérez gaf een gele kaart aan Thomas, Kramer (FC Dordrecht) en Van Huizen, Tutuarima (Telstar)

Tekst: Niels Beenakkers