Schapenkoppen beroofd van de welverdiende winst

12 september 2016 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - FC Dordrecht heeft na een spannend duel met RKC opnieuw niet de drie punten thuis kunnen houden. Vlak voor tijd waren het de Waalwijkers die er voor zorgden dat de punten gedeeld moest worden. Het werd een 1-1 gelijkspel.

In de twee weken zonder Jupiler League heeft FC Dordrecht zich kunnen focussen op de wedstrijd tegen RKC Waalwijk. Kemy Agustien maakte zijn debuut voor de Schapenkoppen en Michael Chacón was weer fit na een blessure. Een selectie zonder blessures of schorsing was een luxe voor trainer Gérard de Nooijer.

Opnieuw op voorsprong
De Dordtenaren begonnen voortvarend aan het duel met de Brabanders. Na zes minuten op de klok wilde de mannen uit Dordrecht een strafschop, maar arbiter Bax gaf geen gehoor. Het was een eerste helft waarin beide teams in evenwicht waren en kansen waren miniem.

Dordt kwam steeds beter in de wedstrijd en werd steeds gevaarlijker voor het doel van Williams. Na een half uur was het Alessio da Cruz die hard op de binnenkant van de paal schoot, maar zijn schot kwam weer het veld in. De fans van FC Dordrecht hoefde niet lang te wachten op een doelpunt, want een minuut later kwam de openingstreffer. Daniels gaf een slim steekballetje op de herstelde Chacón, die de bal ook hard tegen de binnenkant van de paal schoot. Zijn schot ging wel achter de doelman van Waalwijk. De Schapenkoppen gingen, voor het eerst in lange tijd, met een voorsprong de rust in.

Het mocht niet baten
De Waalwijkers kwamen sterker uit de de kleedkamers dan dat ze de rust in gingen. Via Johan Voskamp was er de eerste kans van de tweede helft. De aanvaller kopte de bal hard in, maar Coremans kreeg de bal met een uitstekende redding uit het Dordtse doel.

Dordrecht had af en toe wat kansjes zoals met een afvallende bal die terecht kwam bij Da Cruz. De jonge aanvaller schoot rakelings langs het doel. De ploeg van De Nooijer bleef drukken en kreeg dankzij Bradley de Nooijer de bal terug op eigen helft. De Nooijer gebruikte Arias als aanspeelpunt en de centrumspits stuurde op zijn beurt Van Haaren en als eindstation was het Daniels die de bal via Williams over het doel schoot.

De wedstrijd kwam steeds meer in evenwicht totdat RKC-invaller Sanoh met een gestrekt been Da Cruz recht in het gezicht trapte. Bax gaf slechts geel waar rood op zijn plaats was. Nadat de spelers waren bijgekomen van de schrik was het RKC die gevaarlijk voor het doel van Coremans kwam. Het was Benson die de 1-1 binnen werkte en de Schapenkopjes liet hangen. De hoop was niet voorbij, want er waren maar liefst zeven minuten extra tijd. Opnieuw was het Michael Chacon die bijna de winnende op zijn voet had, maar schoot recht op doelman Williams af. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel.

Volgende week reist FC Dordrecht af naar Eindhoven voor de wedstrijd tegen Jong PSV.