FC Dordrecht pas laat op stoom in Utrecht

16 augustus 2016 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Met nieuwe aanwinst Blake Thompson en de teruggekeerde Everon Pisas in de basis gaat FC Dordrecht van start tegen de beloften van FC Utrecht. Op een heerlijke zomeravond spelen de gastheren voor het eerst een thuisduel in de Jupiler League, nadat in de eerste ronde uitgespeeld werd tegen NAC Breda. FC Dordrecht kwam in het eerste duel van deze competitie redelijk tot goed uit de verf maar wist een veldoverwicht niet om te zetten in winst, tegen FC Oss werd de stand 1-1. Trainer Gérard de Nooijer was tevreden met het vertoonde spel en zag voldoende aanknopingspunten voor de komende duels.

Initiatief Jong Utrecht
Na een rommelige openingsfase, waarin Jong FC Utrecht het betere van het spel heeft, komen de gastheren al na elf minuten spelen op voorsprong. Darren Rosheuvel komt vrij te staan tussen de centrale verdedigers in en weet Coremans in de rechterhoek te passeren. Veel weet FC Dordrecht daar niet tegenover te zetten, pas na een half uur spelen wordt de weg naar het doel van FC Utrecht gevonden. Bij een corner van Alvin Daniels valt bijna de gelijkmaker, maar Alkan kan zijn hoofd net niet tegen de bal krijgen. Een opmaat voor meer gevaar blijkt later, want de tweede grote kans van FC Dordrecht is wel raak. Boogers stuurt Pisas de diepte in en zijn voorzet komt via de doelman voor de voeten van Arias, het afronden is een koud kunstje voor de spits.

Tweede helft sterk uit de startblokken
Na de rust is FC Dordrecht een stuk scherper dan FC Utrecht en het weet de gastheren lange tijd ver terug te dringen op de eigen helft. Toch komt na zestig minuten spelen van FC Utrecht via een vrije trap van Rosheuvel het eerste gevaar, Coremans is tijdig in de hoek om de bal weg te boksen. Met het inbrengen van verse aanvallende krachten Vleugels en Da Cruz gaat FC Dordrecht op zoek naar het tweede doelpunt. FC Utrecht is echter met enkele vliegensvlugge counters dichtbij de voorsprong. In de 89e minuut wordt een overtreding van Alkan in de zestien bestraft met een penalty maar keeper Coremans werkt de inzet van Boukhari met de benen uit het doel.

Met nog seconden op de klok had Arias nog de winnende treffer op het hoofd, dit zou misschien te veel van het goede zijn geweest. Via een verdediger gaat zijn inzet over de deklat en eindigt dit duel in een gelijkspel.