Vrije trappen nekken FC Dordrecht

14 maart 2016 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - In de strijd om play-offs heeft de ploeg van Harry van den Ham geen goede zaken gedaan. Op bezoek in Brabant bij FC Den Bosch werd het 2-0. Bij FC Dordrecht maakte Gravenbeek zijn debuut voor de Schapenkoppen, voor Bijl en Arias waren er basisplaatsen weggelegd.

Laag Brabants tempo
Op de bank bij Dordtenaren zat Rody Hoegee, niet als assistent maar als reservedoelman na het vertrek van Jaimy Schaap. FC Dordrecht speelde met een nieuwe formatie. Ditmaal werd er gekozen voor twee spitsen in plaats van drie vanwege het rendement van de buitenspelers aldus Harry. De wedstrijd begon niet zoals Dordrecht had gehoopt want na zes minuten was er een achterstand voor de Dordtenaren. Aan de linkerkant werd een vrije trap voor het doel van Te Loeke gegooid en was het Pozder die het beslissende zetje gaf.

Het eerste kwartier was het balbezit voor de elf uit Dordrecht maar de achterstand bleef staan kon niet worden weggehaald. De ploeg van Van den Ham kreeg kleine kansjes via Janga en Chacon maar echt gevaarlijk werden deze schoten niet. Na ruim twintig minuten was het bijna clubtopscorer Janga die gelijkmaker kon inkoppen maar, zijn poging werd afgevlagd voor buitenspel. Een andere kans voor de Dordtenaren kwam op naam van Danzell Gravenberch.

De middenvelder rende de zestien in van de tegenstander en schoot hard in de korte hoek maar Appels kon de bal tegenhouden. Voor de Schapenkoppen bleef het lastig om door de defensie van de Brabanders heen te breken. Verdediger Van Weerdenburg probeerde het met een schot maar zijn poging was niet lastig genoeg voor de doelman van Den Bosch.

Veel strijd, geen beloning
FC Dordrecht begon goed aan de tweede helft, de ploeg had het meeste initiatief zoals in de eerste helft. De stand kon echter niet veranderd worden in het begin van de tweede helft.

Aanvoerder Josimar Lima kwam goed weg nadat de tegenstanders geprotesteerden voor een penalty. De Belgische arbiter gaf hier geen gehoor aan. Aan de andere kant was het Alban Bunjaku die met kapbewegingen probeerde tot een schot maar hier kwam het niet van Dordrecht bleef aanzetten, zo ook met Serginho Greene.

De verdediger gaf Rangelo Janga de gelegenheid om te scoren maar doelman Appels pareerde het schot van de Dordtse spits. Het was Bunjaku die bijna voor de gelijkmaker zorgde maar zijn, met gevoel, geplaatste schot werd tegengehouden door doelman Appels. Dordrecht gaf meer ruimte weg doordat de Schapenkoppen meer ten aanval trokken, hierdoor moest Te Loeke regelmatig in actie komen.

In de laatste tien minuten was het vooral de bal naar voren schieten en dat de spitsen moesten zorgen voor de doelpunten. De strijd was er wel maar het doelpunt niet. Kort voor tijd was het Touré met een goed schot maar weer stond de doelman in de weg. Niet veel later was het weer diezelfde Touré met de kans maar hij kon de corner niet promoveren tot doelpunt. In de extra tijd was het Greene die met de volley nog bijna tot scoren kon komen. Na alle moeite die de Schapenkoppen in de wedstrijd stopte was het in extra tijd weer een vrije trap die er voor zorgde dat Den Bosch de voorsprong verdubbelde.