Dames FC Emma voor het eerst door naar vierde ronde KNVB-Beker

18 januari 2016 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Na een korte winterstop en zonder trainingen sinds de kerst konden de meiden vandaag gelijk weer aan de bak. De 3e ronde KNVB beker tegen een goeie bekende, IFC MC2 waar tegen al 2 keer van gewonnen was in de afgelopen competitie. De laatste wedstrijd tegen IFC MC2 was een lastige. Het bleek moeilijk om doelpunten te maken en het werd toen 0-1 voor onze meiden. Het was dus de verwachting dat het vandaag ook geen makkie zou worden.

Om half 1 stonden de meiden tussen de hagelbuien klaar voor de aftrap op het kunstgrasveld van IFC. Met 2 afzeggingen en een 4-tal niet top fitte meiden zou het lastig worden. Uiteindelijk bleek dat niet het grootste probleem te gaan worden, scoren wel. Na 2 minuten ging Runaiska al alleen op de keepster af maar schoot naast. 4 Minuten later een goed schot dat de keepster pakte. Onze meiden waren de sterkere ploeg, dat was wel duidelijk. Maar ja, kansen moet je wel afmaken. Zo zouden er in de eerste helft nog 3 meiden vrij op de keepster af gaan maar allemaal de bal naast het doel werken. IFC deed dat een stuk efficiënter. Na 9 minuten werd er slecht uitverdedigd door verschillende meiden, nog even ongelukkig over de bal heen geschoten waardoor de bal in het strafschopgebied zomaar voor de voeten van een IFC meid kwam die de bal direct in de hoek schoof, 1-0. Tja, kansen zat gehad maar toch met een 1-0 achterstand de rust in.

In de 2e helft leek het weer dezelfde kant op te gaan. Na 5 minuten ging nu Rochelle alleen op de keepster af .... maar helaas, de keepster pakte de bal goed. De hele 2e helft bleef het moeilijk. IFC had ondertussen wind mee en kon dankzij hoekschoppen nog heel gevaarlijk worden ook. Gelukkig viel de 2-0 niet. Zeker dankzij het goeie werk van Jadien die in de 2e helft een paar mooie reddingen had. De belangrijkste denk in de 22e minuut toen IFC er bijna goed doorheen kwam maar Jadien heel attent goed uitgekomen was en de bal wegwerkte. Ook in de 2e helft waren onze meiden veelvuldig in de aanval maar buiten de kans in de 5e minuut lukte het niet om echt gevaarlijk te worden. Langs de lijn werden we steeds banger voor het doemscenario, het betere van de wedstrijd hebben, diverse kansen krijgen maar door 1 foutje 1-0 verliezen.

Maar in de 5 minuten voor tijd was daar dan toch weer Runaiska die welgeteld 4 meisjes uitspeelde en het halve veld overstak om de bal pan klaar langs de keepster bij Rochelle in de voeten te schuiven die de 1-1 aantekende in het lege doel. Ik denk een meer als verdiende gelijkmaker. De laatste paar minuten werd nog even alles op alles gezet om ook de 1-2 er nog in te werken maar zoals de hele wedstrijd al lukte het allemaal net niet. Daarmee stond er een gelijkspel op het bord als einduitslag, 1-1. Maar ja, 3e knvb beker, en dat betekent strafschoppen om uit te vechten wie er door gaat naar de 4e ronde en wie uitgeschakeld wordt. Dat hadden de meiden nog nooit gedaan. En deze week ook geen trainingen, dus nog even een rondje oefenen waren we ook niet aan toe gekomen.

Er werden 5 meiden gevonden die het wel aandurfden (en er waren er gelukkig nog meer die zich zeker genoeg voelden). Gelukkig hadden we ook het geluk te mogen beginnen. Runaiska werkte de 1-0 goed binnen zodat IFC gelijk achter onze meiden aan kon lopen. Zeker toen IFC de 1e miste, 1-0. Als 2e ging Sara maar de bal ging te hoog zodat de (grote) keepster hem kon tegenhouden terwijl IFC deze keer wel scoorde, 1-1. Als derde stond Rochelle klaar die heel goed de 2-1 binnenschoot. Bij IFC kwam 1 van de betere meiden naar voren dus we telden hem al. Maar ... te mooi genomen en via de lat werd hij gemist, 2-1 voorsprong. De 4e was Romy. Normaal schiet ze de bal door het net heen maar deze raakte ze net even verkeerd waardoor de keepster hem knap kon redden. IFC scoorde wel weer waardoor het het wee gelijk werd en op de laatste ronde aankwam. Kaya raakte gelukkig niet in paniek en schoot perfect in de hoek de 3-2 binnen. Nu lag de druk bij IFC. Jadien stond super geconcentreerd klaar en jawel, de druk was te groot voor IFC en de strafschop werd niet zo best ingeschoten. Jadien pakte de strafschop waardoor de meiden de strafschoppenreeks met 3-2 wonnen.

Meiden, in het vervolg allemaal niet zo spannend maken en gewoon de kansen in de wedstrijd afmaken graag! Jullie zijn na het uitschakelen van al 3 ploegen voor het eerst door naar de 4e ronde van de knvb beker. Gefeliciteerd, grootte klasse!