Vernieuwd Dordrecht laat naast Telstar

23 november 2015 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Na een vreselijke week met de aanslagen in Parijs moest FC Dordrecht de draad weer oppakken. Dit moest gebeuren zonder Harry, die geveld is door galstenen. FC Dordrecht hield voorafgaand de wedstrijd uit respect een minuut stilte voor alle slachtoffers in Parijs van afgelopen week.

Dordt begon de wedstrijd tegen Telstar met zes wijzigingen ten opzichte van het laatste duel. De voorhoede was volledig vervangen. Curiel, Arias en Pisas begonnen alle drie in de aanval. De noodzakelijke wissel was die van Steenvoorden, hij was geschorst. Lima stond hierdoor centraal achterin met De Greef. Verder namen Van Wermeskerken en Lumu plaats op de bank. Boogers en Curiel zijn hun vervangers.

Vlammend begin
Voordat er geknipperd werd met de ogen, was Dordt al heel gevaarlijk voor het doel van Telstar. Het eerste doelpunt van de wedstrijd liet niet lang op zich wachten. Geert Arend Roorda kwam met individuele acties zijn tegenstanders voorbij en bekroonde deze solo met een doelpunt.

Telstar was wakker geschrokken en ging veel actiever voetballen. Ze begonnen te combineren en kregen ook grote kansen, nog zonder resultaat.

De grootste kans naast het doelpunt van Dordt, was die van Danzell Gravenberch. Hij veroverde ijzersterk de bal op het middenveld, maar toen hij de bal afspeelde stond Pisas buitenspel.

Tien minuten voor de rust scoorden de bezoekers uit een hoekschop. De corner kwam op het hoofd van Maletic terecht, die de bal verlengde naar Tissoudali en hem vervolgens achter Te Loeke legde.

Hard werken loont
De Dordtse elf kwamen fel de kleedkamer uit. Roorda zette Arias, met een scherpe voorzet, recht voor Varkevisser. De bal vloog tegen de paal en zo kon de Telstar doelman de bal oprapen. Telstar veroverde de bal op het middenveld en stormde het naar Te Loeke. De Dordtse goalie kon de bal niet meer keren na deze snelle uitbraak. Zo werd het via Serrarens 1-2.

De rechterkant was in de tweede helft het gevaarlijkst. Daniels, die er in was gekomen voor Curiel, gaf strakke en goede voorzetten. Pisas kopte via een van de voorzetten recht op de doelman. Deze mogelijkheden hadden een beter lot verdiend.

Het team van De Nooijer kwam met de schrik vrij toen Telstar counterde. De kans op 1-3 was in de maak, maar Te Loeke, die goed keepte, lag in de weg. Dordrecht gaf niet op, ten koste van alles. Er moest minimaal een punt gehaald worden thuis, er is al sinds drie maanden al niet meer thuis gewonnen.

Negen minuten voor het eindsignaal was daar de gouden wissel van De Nooijer. Rangelo Janga scoorde de 2-2. Een gelijkspel lijkt op zijn plaats tussen deze aan elkaar gewaagde ploegen.

Opstellingen:
FC Dordrecht: Te Loeke, Fortes, De Greef (63′ Chacon), Lima, Aktaou, Gravenberch, Curiel (71′ Daniels), Roorda, Arias, Boogers (63′ Janga) en Pisas.
Telstar: Varkevisser, Van den Houten, Korpershoek, Serrarens, Keurntjes, Maletic, Van Essen (72′ Ajnane), Lilipaly, Tissoudali, Knol (82’Ottenhoff) en Van Berkel