Emma E1 plaatst zich glansrijk voor NK

01 september 2015 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Afgelopen zondag ging het nieuwe E1 team van Emma zonder verwachtingen richting Engelen, nabij ‘s-Hertogenbosch om deel te nemen aan 1 van de voorrondes voor de NK van het VTT tournooi later dit seizoen.

Van de 16 deelnemers zouden de eerste drie zeker zijn van plaatsing, een knap lastige taak. De mannen die voor deze lastige taak stonden waren vandaag Keeper Mike, Jeffrey, Gidion, Mike N, Yassine, Tijn, Ricky en Levi, (JJ was er vandaag niet bij) zij werden begeleid door de coaches Henk Sr., Henk Jr. en Johan.

Uiteraard waren er weer vele ouders bij en ook onze “oude” trainer Michel samen met Damian kwamen ons aanmoedigen. Na het Wilhelmus mochten onze boys aantreden tegen Sluis uit Zeeland voor de eerste wedstrijd van de 3 in de poule. We waren sterker maar de goede keeper hield ons in de eerste helft van scoren af. In de 2e helft kwamen we echter los en wisten Levi, Tijn en Ricky het verschil te maken, de eerste overwinnig was binnen 3-0.

De tweede wedstrijd stond het “stevige” SCO TOFS uit Oosterhout op het programma, ook zij wonnen de eerste wedstrijd. Mede door goed keeperswerk van Mike Looman en solide verdedigen van Gidion, Jeffrey, Yassine en Mike N. werd deze lastige tegenstander ook verslagen, door doelpunten van Tijn en Levi 2x met 3-1. De derde en laatste poulewedstrijd was nog belangrijk om als eerste over te gaan naar de kwartfinales. Het team liet er geen misverstand over bestaan en speelde Acht uit Eindhoven naar een kansloze 3-1. De losgekomen Ricky scoorde de 1 en 2-0 voordat Yassine de 3-0 erin knalde. Ook de tegenstander scoorde nog een keer zodat het 3-1 werd. De plaatsing bij de beste 8 was een feit, nog 3 finales zouden er volgen.

De kwartfinale werd een Dordtse derby tege EBOH E1, wat kinderen en begeleiders konden elkaar en dat maakt het altijd nog leuker. Jammer genoeg voor EBOH kwamen de ontembare leeuwen van Emma wat vroeg in het tournooi voor ze, want de jongens schakelden door 3 goals van Levi de Dordtenaren uit, uitslag 3-1.

De halve finale dan tegen Virtus uit Zevenbergen, de winnaar mocht naar de finale maar minstens zo belangrijk..... de winnaar had ook gelijk een NK ticket. Nou daar hadden de mannen blijkbaar wel oren naar..... Levi opende fraai met weer een kopbal uit een corner van Ricky 1-0. Even later weer Levi met een pegel 2-0. Tijn had het voorbeeld gezien en knalde op fraaie wijze de 3-0 binnen. Achterin werd gewoon lekker rondgetikt door keeper Mike en de verdedigers Yassine, Jeffrey en Gidion (mike N. was geblesseerd geraakt) zodat de tegenstander wel moest komen en wat ruimtes opleverde in de Virtus verdediging. Nou daar wisten de middenvelders en de voorwaartsen wel raad mee...Ricky nam de 4-0 voor zijn rekening. Tijn 5-0, Gidion 6-0 en de teller stopte pas bij de 7-0 van Ricky!! Hoppa Het NK ticket was binnen en dikverdiend.

Maar ook nog de finale en wel tegen de goede gastheer F.C. Engelen. Alle spelers en begeleiders mochten zich in de catacomben verzamelen en werden onder applaus van het publiek 1 voor 1 voorgesteld. In een spannende gelijkopgaande finale kwamen er wat kansjes over en weer, grote kwamen er nog niet beide verdedigingen hadden hun zaakjes de eerste helft goed voor elkaar. Met 0-0 dus de rust in.

De tweede helft een iets sterker Emma met iets meer balbezit maar ook weer weinig kansen. Totdat Emma uit kan breken, Levi is weg na een pass van achteruit en met Ricky naast hem gaan ze zonder verdedigers op weg naar de Engelen keeper. Levi wilt de keeper omspelen en die kan kan niets anders doen dan hem de kans ontnemen met een overtreding. Waar iedereen van een penalty uitgaat, beslist de thuisscheidsrechter anders en laat doorspelen. Een gemiste kans voor Emma en vrijwel direct aan de andere kant gaat de tegenstander er vandoor en scoort de beslissende 1-0. De jongens proberen nog aan te zetten maar tot echte kansen komt het niet meer. Helaas blijft het bij deze score en verliezen wij de finale, schale troost was nog misschien dat zelfs de coach van de tegenstander zich kwam verexcuseren over de niet gegeven penalty.

Helaas het was zo, maar niet getreurd het doel was bereikt en we gaan wederom net als vorig jaar met de E1 naar de Nederlandse kampioenschappen.
Even weer de jongens opbeuren (teleurstelling hoort ook bij de sport) en trots met zijn allen de zilveren schaal met de zilveren medailles opgehaald.