Twee maal winst voor Dordrecht Lions in knock-out fase van het bekertoernooi

26 november 2013 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Dordrecht Lions heeft afgelopen weekend twee maal een ruime overwinning behaald tegen Gijs Bears Groningen. Zaterdag werd de thuiswedstrijd met 10-4 gewonen. Zondag werd de uitwedstrijd met 10-1 gewonnen. Dordrecht Lions is door naar de kwart finale.

Het eerste weekend van de bekerronde zit erop.  Tijdens de thuiswedstrijd kreeg goalie Fabian Schotel de kans om zich te bewijzen.
Zaterdagavond begon Dordrecht Lions slordig aan de wedstrijd. Gezien de speelstijl van de Lions kon men aflezen dat men het team van Gijs Bears Groningen had onderschat. Ondanks dat, wist men in de eerste periode 3 doelpunten te scoren. ( Evan Zych, Clinton Pettapiece en Erik Vos)  Gijs Bears deed toch nog wat terug met een afstandschot van Zahir Hup.

Kennelijk had coach Alexander Jacobs in de rust duidelijk gemaakt dat deze speelstijl eredivisie onwaardig was. Dit commentaar heeft echter alleen in de eerste fase van de tweede periode zijn invloed gehad.  Later in deze periode verviel men weer in het oude.  Veel solo´s waarbij kennelijk de jacht werd gemaakt naar eigen succes. Ondanks dat kon Dordrecht Lions uitlopen naar een 7-2 voorsprong door doelpunten van John Versteeg 2 x , Luke Zwartbol en Clinton Pettapiece. Ook deze periode pikte Gijs Bears zijn doelpuntje mee. Van tegenstand was echter geen enkele sprake.

In de derde periode wisten de Lions uit te lopen naar een 10-4 voorsprong door doelpunten van Don Nichols, Dan Koudys en Dion van ’t Hof.  Gijs Bears liep constant achter de feiten aan. Het was de Groningse goalie Tom Korte die er voor gezorgd heeft dat zijn ploeg niet afreisde met een monster nederlaag.

Coach Alexander Jacobs gaf na de wedstrijd aan, zeer ontevreden te zijn over zijn team:`` Na twee goed gespeelde wedstrijden deze week was dit een off-day voor Dordrecht Lions. Ik baal hier behoorlijk van en dat heb ik laten merken in de kleedkamer.``

Hoewel het voor de return nauwelijks mogelijk was optimaal gemotiveerd aan de wedstrijd in Groningen te beginnen waren het toch de Lions die vanaf de eerste face off de toon zetten.
Gezien de voorziene tegenstand gaf de Dordtse coach Alexander Jacobs meteen de volle ruimte aan de jongste spelers van het team. Hij gunde in het doel de volledige wedstrijd aan Kevin Riedijk die liet zien dat er een volwaardige vervanger van de eerste keus in hem schuilt. Het duurde traditiegetrouw niet langer dan 2 1/2 minuut tot de Lion Mitchel Riedijk de openingstreffer achter de Groningse doelman Tom Korte deponeerde. De stand 0-1 bleef zo staan totdat Jacobs na een minuut of 5 in de tweede periode besloot de voorsprong te laten vergroten. Het was dan ook de formatie Turpijn, Pettapiece en Vos, die met subliem samenspel de serie doelpunten startte die ervoor zorgden dat, toen aan het eind van de tweede spelperiode de zoemer ging, een stand van 1-4 op het scorebord prijkte.
In de 3e periode kwamen de Lions helemaal los. Met een frequentie van ca een doelpunt per twee minuten rekenden ze af met hun Groningse slachtoffer. Eindstand 1-10. Doelpuntenmakers: Riedijk, Turpijn (2x), Scheffe (2x), Koudys, van ’t Hof (2x) en Versteeg (2x) De volgende wedstrijd in de strijd om de beker is gepland voor zaterdag 30 november in het Belgische Herentals.