FC Dordrecht wint ruim van FC Den Bosch

02 november 2013

DORDRECHT - Met een eclatante 5-0 overwinning op FC Den Bosch heeft FC Dordrecht de koppositie in de Jupiler League verder verstevigd. De ploeg van Harry van den Ham stond vrijdagavond zeven punten los.

Een vertekende constatering uiteraard middenin een nog niet afgewerkte speelronde, maar wel hartstikke leuk op pagina 830. De wedstrijd was dat in feite niet. Met name in de eerste helft was de thuisploeg op zoek naar zichzelf en had het zelfs al na vijf seconden (!) op achterstand kunnen komen. Warner Hahn (op de tribune vanwege zijn maagdelijke outfit ook de Witte Reus genoemd) was de enige die wel attent was en redde bekwaam.

De gasten uit Den Bosch waren in de openingsfase ook de betere ploeg en het leek de moeilijke avond te worden die sommigen ook verwacht hadden. Het duurde bijna een kwartier voor Dordt de rust in het eigen spel hervonden had, maar de kansen waren nog niet aan de Schapekoppen besteed. Pas kort voor rust schoot Rihairo Meulens zijn ploeg op voorsprong: 1-0.

In de pauze zette Van den Ham zijn de boel alsnog op scherp. “Het was ‘bagger’ in de eerste helft”, aldus de coach. “Ik ben eerst maar even naar het toilet gegaan en zei tegen mezelf ‘Rustig Harry’, maar in de kleedkamer ben ik toch nog kwaad geworden”.

De woorden van de trainer hadden hun uitwerking. Binnen vijf minuten was de stand naar 3-0 opgetrokken. Adnan Alisic (van afstand) en Giovanni Korte (fraaie aanval) hadden zich mogen laten feliciteren.

De wedstrijd was daarmee gedaan. Ondanks de verwoede pogingen van het dappere FC Den Bosch waren de krachtverhoudingen duidelijk. Andreas Luckermans (4-0) en andermaal Korte (5-0) maakten dat in de score duidelijk.