DeetosSnel B1 pakt nationale veldtitel

25 juni 2013

DORDRECHT - In de finale van de Hoofdklasse B-jeugd speelden afgelopen zaterdag Groen Geel B1 en DeetosSnel B1 om de nationale korfbaltitel.

Het duel ging gelijk op, al heeft DeetosSnel het grootste gedeelte van de wedstrijd op voorsprong gestaan. Beide teams verdedigden goed en kwamen lastig tot scoren. DeetosSnel stond halverwege de wedstrijd met 5-3 voor.

Na de rust kwamen de ploegen scherp uit de kleedkamer. Groen Geel vocht zich sterk terug en wist de achterstand om te buigen naar een 6-8 voorsprong. Het stabiel, collectief sterk spelende DeetosSnel beschikte echter over voldoende veerkracht. Met nog tien minuten te spelen kwamen de ploegen weer gelijk 8-8 en nam DeetosSnel opnieuw de leiding.

In de laatste spannende minuten werd de voorsprong uitgebouwd en was het verzet van Groen Geel gebroken. Na het laatste fluitsignaal was de stand 11-9 en kon DeetosSnel B1 zich Nederlands Kampioen noemen.