Eerste team Sani-Dump Dordrecht Lions verslaat Hys Hokij Den Haag

03 december 2012

DORDRECHT - Het eerste team van Sani-Dump Dordrecht Lions heeft zaterdagavond de beladen en erg fysieke thuiswedstrijd tegen Hys Hokij na overtime en een shoot-out met 3-2 verslagen.

Zoals aangekondigd stond onze rivaal Hys Hokij Den Haag op het programma. In het vorige seizoen werd slechts 1 maal gewonnen in de drie wedstrijden die gespeeld zijn.
Al vanaf de warming up werd duidelijk dat dit een pittig potje ijshockey zou worden. Er ontstond al tijdens de warming up een opstootje veroorzaakt door spelers van Hys Hokij. Duidelijk werd, dat men voornemens had om de Lions te provoceren. De boomlange Zweed Mathias Persson trad niet aan. Hij was geveld door de griep.
Na het eerste fluitsignaal namen de Lions het initiatief. Binnen een minuut scoorde Willy Schut de Dordtse openingstreffer na de assist van Valentijn Scheffe en Kyle Heffernan. De tijd daaropvolgend  volgde de ene break-out na de andere van zowel de Lions als van Hys Hokij. Tot twee maal werd er door de Lions Powerplay gespeeld maar dat leidde helaas niet tot doelpunten. Er was genoeg vuurwerk te zien maar de Haagse goalie hield de deur op slot.

In de  tweede periode bleef de stand ongewijzigd en stond in het teken van de blessure van Danny Donders en een korte massale vechtpartij in de laatste minuten van deze periode. Danny Donders raakte gewond na een harde check in het Dordtse verdedigingsvak. Hij moest in het ziekenhuis gehecht worden maar kon later de wedstrijd voortzetten. Een paar minuten voor het einde van de tweede periode ontstond een handgemeen tussen een Haagse speler en de Lions defence Kaleb Chillman . Deze laatste liet zich slaan maar kreeg desondanks toch ook een penalty. Door deze discutabele beslissing van de referees sloeg kort daarna de vlam in de pan waarna het ontaarde in een grote knokpartij waarbij nagenoeg alle spelers van beide teams hun aandeel hadden. Nadat de rust was hersteld werden de kleedkamers opgezocht.

Na de tweede pauze werden de straffen van het voorafgaande door de referees uitgedeeld. Totaal 4 game misconducts en 2 match penalty’s werden verdeeld over beide teams. Dat betekent dat Kaleb Chillman de komende drie competitie wedstrijden niet mag spelen.
In de derde minuut van deze periode kwam Hys Hokij langszij maar nog geen twee minuten daarna wist Ramon van Waardenburg zich van twee defences te ontdoen en kon alleen opstomen naar het Haagse doel om vervolgens met de backhand te scoren. De Lions leken de wedstrijd safe uit te spelen maar één minuut voor het eindsignaal werd na een Time Out van Hys Hokij de goalie verwisseld voor een extra speler. Dat betekende dat de Lions tegen  6 Haagse spelers aankeken maar ook tegen een empty net. Na de face-off werd direct druk gezet op goalie Kisito Zonneveld. Hij werd na een scrimmage voor het doel gestraft met de penalty Delay in the Game. Volgens de referees had Zonneveld met opzet zijn doel weg geschoven. Een penaltyshot was het gevolg en deze werd door Hys Hokij vakkundig benut.

De daarop volgende Overtime van 5 minuten werd er niet gescoord ondanks dat de Lions een paar maal dicht bij een doelpunt waren.
Tijdens de shoot-out waarbij in eerste instantie beide teams 3 maal een penalty mochten nemen, lieten de Lions zien daar beter in te zijn. Valentijn Scheffe en Bart Vink scoorden allebei. Een verdiende overwinning waarbij de Lions 2 punten mee mochten nemen.
En dat is nu het mooie aan ijshockey…. Na een massale vechtpartij werden netjes de handen geschud.

Coach Alexander Jacobs gaf na de wedstrijd aan super blij te zijn voor zijn jongens:”We kunnen twee punten verder uitlopen op Den Haag, een ploeg die niet naar Dordrecht is gekomen om te ijshockeyen maar om te provoceren. Dit begon al bij de warming up.
Mijn team begon angstig aan de wedstrijd en heeft misschien te maken met de in het verleden gespeelde wedstrijden. Bang voor verlies maar dat is mijn inziens niet nodig. Wij waren over de hele wedstrijd genomen de betere ploeg en hebben daarom verdiend gewonnen. De vechtpartij is het gevolg geweest van een verkeerde beslissing van de referees. Zij zijn in deze in gebreke gebleven. Er hebben nadien Haagse spelers op het ijs gestaan die mijns inziens een Game of een Match hadden moeten krijgen. Daar kunnen we nu niets meer aan veranderen.”

Volgende week zaterdag 8 december 2012 spelen de Lions de uitwedstrijd tegen Zoetermeer Panters. Aanvang 18.15 uur.