Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Columnist Kronkelaar voorspelt dat gemeenteraad achter steun FC Dordrecht staat'
06jun 2012

Columnist Kronkelaar voorspelt dat gemeenteraad achter steun FC Dordrecht staat

DORDRECHT -  Columnist Kronkelaar voorspelt vandaag in Dordt Centraal dat de meerderheid van de gemeenteraad van Dordrecht op 19 juni achhter het college van burgemeester en wethouders gaat staan om FC Dordrecht financ ieel overeind te houden. De raad voelde zich wel overvallen door deze actie. Kronkelaar blikt terug en vooruit:

,,Als we onze wethouders mogen geloven, en in dit geval doe ik dat niet, mogen zij zonder de gemeenteraad te raadplegen zomaar garant gaan staan voor een bedrag tot maximaal negen ton. Over deze bedenkelijke reddingsmaatregel en, mag ik hopen, de beslotenheid van de vergaderingen, waarin wel of niet wat gezegd is (wie controleert deze overheid nog?) komt er op 19 juni nog een pittig raadsdebat in het Stadhuis. Geheel openbaar graag. Niet dat de FC hoeft te vrezen voor een slechte afloop...

Mijn voorzichtige inschatting is dat een meerderheid van de Dordtse gemeenteraad géén problemen heeft met hulp aan FC Dordrecht. Die wil alleen graag vastgelegd zien, wat de FC in ruil voor steun terug gaat doen voor de stad. Daarbij valt dan de term 'maatschappelijke betrokkenheid'. Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat de voetbalminnende raadsleden dan precies terug verwachten voor 390 mille. Als het daar bij blijft. Verhalen over terug betalen lijken me niet handig. Dat doen zelfs lidstaten van de eurozone niet.

Deel dit bericht met je vrienden!