Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Deetos verliest streekderby van PKC'
12mrt 2012

Deetos verliest streekderby van PKC

DORDRECHT - Op zaterdagavond 10 maart was het weer "DeetosSnel - PKC tijd", een altijd beladen streekderby, een wedstrijd met prestige als bijkomende inzet en natuurlijk moest het een rood-witte avond worden.

De openingsfase was voor de Papendrechters, waar de dames er echt zin inhadden. Lara, Susanne en 2x Mady: 0-4. De toon was gezet. Deetos wist aan te haken 1-4, maar PKC counterde direct: 1-5. En daarna namen de mannen van PKC het scoren over. Laurens. Rutger en Richard (2x) en daarmee werd het een verschil van zes: 3-9, bijna halverwege de eerste helft.

Voor Deetos was het een reden om een time out te nemen, maar echt helpen deed het niet. PKC liep uit naar zeven verschil: 4-11. Deetos wist daarna behoorlijk terug te komen door vier treffers op rij: 8-11 met nog minder dan vijf minuten tot de rust. Bij PKC liep het even wat minder, veel ballen draaiden eruit of ketsten af van de rand van de korf. Er moest een strafworp komen om deze fase te doorbreken: 8-12 en daarna kwam PKC weer los: Suzanne Struik: 8-13 en direct daarna nogmaals: 8-14, wat ook de ruststand was.

PKC begon ook goed aan de tweede helft en liep verder uit naar 8-18. In Dordrecht barstte al vrij vroeg het groen-witte feest van PKC los.

PKC won uiteindelijk gemakkelijk in Dordrecht: 13-24. Deetos blijft nog altijd in degradatiegevaar. 

Foto: Peter Besemer

 Deel dit bericht met je vrienden!