FC Dordrecht wint derby van Sparta

15 oktober 2011

DORDRECHT - FC Dordrecht heeft op vrijdag 14 oktober de derby tegen Sparta met 3-2 gewonnen. De ploeg van trainer Theo Bos werkte op eigen veld een vroeg opgelopen achterstand weg. Door de winst zijn de Dordtenaren de Rotterdammers zelfs gepasseerd op de ranglijst.

In de eerste helft was Sparta de bovenliggende partij. De vroege openingstreffer van spits Jeremy Bokila, overigens na zwak verdedigen aan Dordtse zijde, was meer dan terecht. Ook na het openingsdoelpunt domineerden de Rotterdammers. Ilias Bel Hassani kreeg de grootste kans om de score te verdubbelen, maar hij schoot rakelings naast.

FC Dordrecht kwam geen moment gevaarlijk voor het vijandelijke doel. De 1-1 kwam volledig uit de lucht vallen. Cecilio Lopes kopte knap binnen na een afgemeten voorzet van Shayron Curiel: 1-1. Het werd zelfs nog erger voor Sparta, toen Santy Hulst pal voor rust keeper Nico Pellatz, die voor het eerst met een helm speelde, van dichtbij passeerde na een door Bjorn Vlasblom opgezette aanval: 2-1.

Na rust was de eerste mogelijkheid voor Spartaan Bel Hassani, maar doelman Stef Doedee liet zich niet verrassen. De bezoekers hadden het meeste balbezit, maar FC Dordrecht bleef in de beginfase van de tweede helft eenvoudig overeind.

De thuisploeg kwam zelf een paar keer dreigend voor het doel van Sparta en in de 66-ste minuut viel de 3-1. Jeffrey Rijsdijk kreeg een niet te missen kans, toen Jesse Mayele hem bediende net voor de uitkomende Pellatz kon ingrijpen.

Het geloof in een goede afloop leek na dat doelpunt verdwenen bij de formatie van trainer Michel Vonk, maar een kwartier voor tijd kwam Sparta vanuit het niets toch op 3-2. Een schot van Bel Hassani werd van richting veranderd door Mawouna Amevor, waardoor keeper Doedee op het verkeerde been stond: 3-2. In de hectische slotfase ging Sparta op jacht naar de gelijkmaker, maar de Dordtenaren hielden knap stand.

FC Dordrecht staat door de zege tiende met dertien punten. Sparta is elfde met elf punten.