DeetosSnel verliest derby tegen PKC

05 september 2011

DORDRECHT - DeetosSnel trof op zaterdag 3 september onder warme, benauwde omstandigheden, een thuiswedstrijd tegen het Papendrechtse PKC, direct dus een derby van de Drechtsteden. Suzanne Struik en Mady Tims ontbraken bij PKC uit preventieve overwegingen in de opstelling, gezien het zware en intensieve programma van de internationals richting het WK later dit jaar. Het is een probleem waar meer ploegen mee te kampen hebben, wat ook tot de nodige discussies aanleiding geeft, omdat lang niet alle ploegen in de sterkst mogelijke opstelling zullen spelen.

DeetosSnel opende in de eerste aanval de score, maar daarna kon PKC in een kwartier tijd een voorsprong opbouwen naar 1-5. Hoewel DeetosSnel wel dichterbij probeerde te komen, wist PKC deze voorsprong de verdere wedstrijd te consolideren. Bij rust was het 6-8 in het voordeel van de Papendrechters.

Ook in de tweede helft kon DeetosSnel de achterstand niet meer om buigen. PKC won uiteindelijk de matige wedstrijd met 14-18.