Gemankeerd DZS verliest in Brabant

06 februari 2011

DORDRECHT - Zonder topscorers Eisati en Ayadi heeft DZS de uitwedstrijd bij MMS met 3-2 verloren. De Dordtenaren pakte in de laatste drie wedstrijden slechts één punt en daarmee zijn de titelkansen tot bijna ‘nul’ gedaald.

Na afloop van de wedstrijd in het Brabantse Rucphen is ‘berusting’ misschien nog de beste manier om de sfeer in het DZS-kamp te omschrijven. ,,Maar dat neemt niet weg dat we absoluut hebben kunnen winnen in Brabant’’, geeft coach Mohammed Belahcen achteraf toe. ,,We zitten gewoon in een moeilijke periode en dit soort dingen gebeuren dan’’.

DZS mist in deze periode Ibrahim Eisati en Abdellatif Ayadi, samen goed voor bijna 40 doelpunten, vanwege een schorsing. Ayadi moet na afgelopen vrijdag nog twee wedstrijden op de tribune plaatsnemen; voor Eisati is de schorsing nog niet zeker. Belahcen: ,,Maar de insteek is nu ook anders. Het gaat nu om ‘lekker voetballen’ en proberen de jeugd er meer bij te betrekken’’.  Zodoende maakte de jonge speler Mohammed Boulou zijn debuut, een speler uit de eigen jeugdopleiding.

In sporthal De Vijfsprong in Rucphen kwam DZS eerst nog op een voorsprong, dankzij Mounir Boukhari, maar halverwege de wedstrijd stonden beide ploegen op gelijke hoogte (1-1). In de tweede helft miste DZS de kansen en kwam MMS op een 3-1 voorsprong. De aansluitingstreffer (3-2) van Jordany Martinus viel zeven minuten voor tijd. DZS was nog een paar keer dicht bij de gelijkmaker, maar de punten bleven in Brabant.