Derde plaats voor DZS na ruime winst

22 november 2010

DORDRECHT - DZS Team Truva klimt na de 10-2 overwinning afgelopen vrijdag op middenmoter Brabantia naar de derde plaats van de Eredivisie. Ibrahim Eisati, Miloud el Lekfif en Abdellatif Ayadi scoorden ieder drie keer.

Vorige week kende DZS nog redelijk wat moeite om het doel te vinden tegen nummer laatst Groenoord. In Eindhoven had de ploeg van Samir Yaagobi en Mohammed Belahcen daar duidelijk geen last van. In een periode van twee minuten liep DZS in de eerste helft van een 1-1 stand naar een zeer comfortabele 4-1 voorsprong. Daarmee was de wedstrijd in de eerste helft eigenlijk al gespeeld.

Vanwege de afwezigheid van Jordany Martinus (school) en Mounir Boukhari (schorsing) maakte A-junior Alex Rekondie zijn debuut in de hoofdmacht. Hij vierde dat debuut met een doelpunt, in de laatste minuut van de eerste helft (2-6). Na rust kwam DZS al helemaal niet meer in de problemen. De voorsprong werd verder uitgebreid, de Dordtenaren liepen naar 2-10. Daarbij maakte Ayadi zijn veertiende doelpunt van dit seizoen.

DZS profiteert nu van de nederlaag van FSG, tegen koploper Watergras. De Dordtenaren kruipen weer iets verder naar boven en staan nu derde. De achterstand op Watergras (Gouda) en Noordzee (Scheveningen) is vijf punten.

Aanstaande vrijdag speelt DZS in de Reeweghal de bekerwedstrijd tegen FCK De Hommel. De ploeg uit Den Bosch is koploper in de Topliga, het allerhoogste niveau van Nederland. De wedstrijd begint om 21.15 uur en is gratis toegankelijk.