Omniworld tegen FC Dordrecht gestaakt

03 april 2010

DORDRECHT - De wedstrijd Omniworld – Dordrecht heeft het einde niet gehaald. Vijf minuten na rust (bij een stand van 0-0) viel de stroom uit en dompelde het Mitsubishi Forklift Stadion van het ene op het andere moment in een volslagen duisternis.

Vanaf de tribunes steeg een gejoel op waarna de spelers in het donker de kleedkamers opzochten. Scheidsrechter Van Meenen kon korte tijd later niet anders dan de wedstrijd definitief te staken omdat de rook uit de meterkast voldoende aanleiding gaf om te veronderstellen dat het euvel niet snel verholpen zou zijn. Pas tegen middernacht waren medewerkers van het lokale energiebedrijf erin geslaagd het licht in het toen al grotendeels verlaten stadion te laten terugkeren.

De onderbreking kwam FC Dordrecht eigenlijk niet goed uit. In de eerste helft was de ploeg van Gert Kruys – andermaal in een nieuwe basisopstelling startend – duidelijk de bovenliggende partij geweest, waarbij het – zeker in de openingsfase – op voorsprong had kunnen komen, maar Omniworld-keeper Friebel stond minstens vier zeker lijkende treffers in de weg. Toen kort voor rust Fachtiali (wegens slaan van Guy Ramos) met rood kon inrukken, leek het pleit beslecht te kunnen worden. Dit keer was het echter de techniek die Dordt in de steek liet en kan het binnenkort voor een tweede keer richting Almere reizen.