Kampioensdroom DZS spat hard uiteen

29 maart 2010

DORDRECHT - DZS hoeft niet meer te hopen op een kampioensfeestje aan het einde van het seizoen. De Dordtenaren verloren vrijdagavond voor het eerst in 2010, in een uitwedstrijd bij Be’79 (7-6). En dat ging met veel rumoer en ophef. De achterstand op koploper Brabantia bedraagt nu weer vijf punten.

Ruim tien minuten na de wedstrijd stond arbiter Adam nog met zijn assistent op het veld. Om hem heen stonden veel spelers en begeleiders, vooral van DZS Team Truva. De ploeg voelde zich bestolen door de arbiter. De leidsman zou op een aantal cruciale momenten in de wedstrijd fouten hebben gemaakt, die in het nadeel van de gasten uitviel.

DZS had het zeer moeilijk met de snelle omschakeling van de Brabanders. De jonge ploeg uit Dordrecht mocht het spel maken, maar de persoonlijke foutjes werden door Be’79 keihard afgestraft. Binnen tien minuten was het al drie keer raak en keek DZS tegen een 3-1 achterstand aan.

Daarna volgde het eerste omstreden moment, volgens de DZS-aanhang. Arbiter Adam gaf een gele kaart aan jongeling Zouhair Elyaakoubi omdat hij niet voldoende afstand bij een intrap. ,,Hoe vaak zie je daar een gele kaart voor vallen?’’, briest trainer Samir Yaagobi. ,,Maar uit die aanval die erop volgt gaat de bal er wel in’’.

Toch wist DZS zich nog voor rust terug te knokken naar een 4-4 stand. Op slag van rust volgde de tweede controversiële beslissing. In een duel om de bal tikte een aanvaller van Be’79 de bal in de handen van keeper Moussa Kalisse. Terugspeelbal, oordeelde Adam. ,,Niet te geloven’’, vindt Yaagobi, die er aan toevoegt dat hij het verder niet over de ‘man-in-het-zwart’ wilde hebben. De vrije trap werd in twee instanties binnengeschoten door aanvoerder Stefan Scholten, zijn derde doelpunt van de avond tot dusverre.

In de tweede helft kwam Be’79 nauwelijks meer van eigen helft af. DZS kreeg legio kansen, maar wist ze – net als vorige week tegen DZC- niet koelbloedig af te maken. De spaarzame aanvallen van de Brabanders gingen er wel in. Na de 7-4 mocht Moussa Kalisse het veld verlaten en speelde DZS met een meevoetballende keeper Abdellatif Ayadi. Een ware belegering van de steeds beter keepende Paul van der Wiel leverde twee goals op, maar uit 26 (!) pogingen is dat een wat magere score.

,,Uiteindelijk hebben we het dan ook aan onszelf te danken’’, vind Yaagobi. ,,Je maakt zelf de goals niet en we geven de goals zelf veel te makkelijk weg. Wat dat betreft deed mij deze wedstrijd aan de uitbeurt bij Eteha denken. Ook toen gaven we zelf de punten weg door slordigheden’’.

Na de hectische slotfase trok scheidsrechter Adam ook nog de rode kaart voor Zouhair Elyaakoubi. Hij zou de scheidsrechter in het gezicht geraakt hebben, zo was de uitleg van de arbiter.

DZS blijft ondanks de nederlaag op de tweede plaats staan, omdat ook MMS United verloor.

DZS kan zich nu gaan opmaken voor het competitietoetje. De Dordtenaren lijken daarvoor zo goed als zeker geplaatst. Op de laatste speeldag wacht de confrontatie met grote concurrent MMS United, van oud-trainer Pablo Rubio. Waarschijnlijk wordt DZS periodekampioen en plaatst zich daarmee rechtstreeks voor de nacompetitie. Maar de derde plaats geeft nu ook zo goed als zeker recht op de playoffs, omdat koploper Brabantia de eerste periodetitel wist te pakken.