FC Dordrecht kansloos tegen Cambuur

13 maart 2010

DORDRECHT - Op vrijdag 12 maart 2010 is FC Dordrecht uit tegen Cambuur aan een afgang ontsnapt. Binnen vijf minuten keek de drastisch gewijzigde formatie van Gert Kruys andermaal tegen een toen al kanloze 2-0 achterstand aan. En andermaal waren de voormalige Dordtenaren Nassir Maachi en Mark de Vries die hun oude ploeg op de pijnbank legde.

De ontketende thuisploeg, die volgens eigen zeggen de beste wedstrijd van het seizoen speelden, walsten letterlijk over de op dat moment zwalkende Dordtse formatie heen. Met kunst- en vliegwerk, en vooral het nodige fortuin, ontkwamen de Schapekoppen aan een regelrechte afstraffing, want na de 3-0 halverwege de eerste helft van andermaal Mark de Vries, luwde de Frieze furie enigszins. Bovendien stond het aluminium de zwalkende Dordtenaren in de slotminuten van de eerste helft ter zijde. Na rust liep Dordt – gelukkig – geen verdere averij op, maar kwam het ook niet tot een eretreffer.