DZS met moeite naar ruime overwinning

07 december 2009

DORDRECHT - DZS Team Truva blijft in het spoor van koploper Brabantia in de Eerste Divisie. Dankzij een moeizame, maar verdiende 8-2 overwinning op FC Botafogo blijven de Dordtenaren op de tweede plaats staan. Maar de wedstrijd vrijdag verliep heel wat stroever dan de uitslag doet vermoeden.

Eigenlijk was het wedstrijdverloop van te voren wel uit te tekenen. De tegenstander uit Eindhoven was met zes spelers naar Dordrecht gekomen, nauwelijks genoeg om een fatsoenlijke wedstrijd op de mat te leggen. De voorspelling werd dan ook gedaan dat in de tweede helft de Dordtse formatie over de Brabanders heen zou walsen. Dit kwam ook uit.

In de eerste helft had DZS moeite met het stugge verdedigende spel van Botafogo. Clubtopscorer schoot een vrije trap onwaarschijnlijk hard tegen de kruising van het doel boven Edry Constancia, maar de ‘0’ bleef aan beide kanten lang op het scorebord staan. Alleen Ouissam Bouazzaoui wist te scoren na een bijzonder mooi steekpassje van ploeggenoot Abdellatif Ayadi. Vlak voor rust kreeg Khalid Ajdaa het voor elkaar om de bal over de goal heen te plaatsen, terwijl hij de keeper al achter zich had gelaten. Aan de andere kant had Botafogo weinig in te brengen. Doelman Jihate, die een vaste plaats veroverd lijkt te hebben na alle keeperwisselingen van de laatste weken, kreeg slechts drie (!) ballen op doel in het eerste bedrijf.

In het tweede deel van de wedstrijd had DZS heel wat minder moeite met haar tegenstander. Vanuit de omschakeling was DZS keer op keer gevaarlijk en werden de kansen nu ook afgemaakt. Ouissam Bouazzaoui maakte zijn tweede goal van de avond en ook ‘Cocky’ van der Werp maakte er twee. De jonge Dordtse verdediger raakte eerder zijn aanvoerdersband kwijt ten faveure van Miloud el Lekfif. ,,En om heel eerlijk te zijn, speelde Cocky daardoor veel beter’’, zegt trainer/coach Mohammed Belahcen. ,,We hadden het idee dat de druk bij Cocky toch wel heel hoog was geworden door die band. En misschien zijn we daarin wel bevestigd, als je ziet hoe goed hij vandaag gespeeld heeft’’.

Zo karig als de doelpuntenproductie was in de eerste helft, zo hard ging het in het tweede deel. Botafogo was niet in staat om conditioneel DZS nog bij te benen. Curchien Lourens heeft de wedstrijd zelfs half geblesseerd uitgespeeld. Na afloop waren er veel boze gezichten bij Botafogo, maar de zakelijkheid waarmee DZS de wedstrijd in de tweede helft uitspeelde en de smalle selectie waarmee de Brabanders naar Dordrecht waren vertrokken waren een prima excuus voor de grote uitslag.

De Dordtenaren spelen nog één wedstrijd voor de winterstop, aanstaande vrijdag bij MMS, de ploeg van oud-trainer Pablo Rubio. Op 15 januari volgt de thuiswedstrijd tegen Brabantia. Mocht DZS nog een gooi willen doen naar het kampioenschap, dan zal het dán gedaan moeten worden. De achterstand op koploper Brabantia is zes punten.

Uiteraard zijn er weer beelden gemaakt van de wedstrijd tegen Botafogo. Die zijn zoals altijd weer terug te vinden op: http://www.youtube.com/user/dzsonline

Karakteristieken: DZS – Botafogo: 8-2 (1-0)

Scorverloop: 11’ 1-0 Ouissam Bouazzaoui (Abdellatif Ayadi), rust, 32’ 2-0 Miloud el Lekfif (vrije trap), 34’ 2-1 Raysel Marcelli (rebound), 37’ 3-1 Ouissam Bouazzaoui (Abdellatif Ayadi), 38’ 3-2 Lesley Daams (vrije trap), 40’ 4-2 Abdellatif Ayadi (Marvin Pires), 42’ 5-2 Josimar ‘Cocky’ van der Werp (Ousama Abouyakob), 44’ 6-2 Oussame Abouyakob (Josimar ‘Cocky’ van der Werp), 47’ 7-2 Josimar ‘Cocky’ van der Werp ( - ), 50’ 8-2 Miloud el Lekfif (Abdellatif Ayadi)

Opstelling DZS: Jihate; Abouyakob, El Lekfif, Bouazzaoui, Ajdaa, Josimar van der Werp, Pires, Ayadi, Giamairo van der Werp
Opstelling Botafogo: Constancia; Gibbes, Chirinio, Daams, Marcelli, Lourens