Moeizame maar belangrijke overwinning voor DZS

26 oktober 2009

DORDRECHT - Dankzij een slopende overwinning op ZVO uit Oosterhout, met de goal slechts twee minuten voor het einde van de wedstrijd, heeft DZS vrijdagavond de aansluiting behouden op de koplopers in de Eerste Divisie. Miloud el Lekfif scoorde alle DZS-goals in de met 3-2 gewonnen wedstrijd tegen de Brabanders.

Het was weer een echte billenknijper in de Reeweghal en dat was de belangrijkste reden waarom trainer Samir Yaagobi achteraf niet tevreden was. De trainer/coach zag zijn ploeg worstelen met ZVO, dat net als de Dordtenaren tien punten uit vijf wedstrijden bijeengespeeld had. De gasten kwamen in de eerste minuut al op een 1-0 voorsprong via Sam van Bracht en die stand bleef lang op de scoreborden staan. ZVO was namelijk niet de ploeg die achterin alle deuren openzette en DZS er op los liet combineren, zoals andere ploegen dat in voorgaande wedstrijden wel deed. Twee bevliegingen vlak voor rust van Miloud el Lekfif zorgden er uiteindelijk voor dat DZS wel met een voorsprong (2-1) de kleedkamers weer in kon.

Opvallende speler in de eerste helft was overigens de doelman van DZS. Door de rode kaart van Rafik Charidi en de bijbehorende schorsing én de blessure van reservedoelman Tim Kooij zit DZS met een serieus keepersprobleem. De oplossing werd gevonden in de voorzitter van de club, Mohammed Tiznine. De oud-keeper pakte zijn ladder uit de schuur om de keeperhandschoenen weer uit de wilgen te halen. Vrijdagavond stond hij er weer in de Reeweghal, alsof hij nooit is weggeweest. ,,Maar dit is echt eenmalig geweest, geeft de voorzitter toe. ,,Dit was voor op de korte termijn de enige oplossing die we konden verzinnen. We zijn nu wel bezig met een aantal andere keepers en het ziet er naar uit dat we dat voor aanstaande maandag (bekerwedstrijd tegen Driesprong, DD) wel hebben opgelost.

Tiznine, en daarmee dus ook heel DZS, had in de eerste helft wel een paar keer geluk. Tot tweemaal toe schoten de Brabanders in het eerste bedrijf op de paal of lat en ook een mislukte vrije trap rolde tergend langzaam tegen het been van de goalie. ,,Ach, de teamleider zei achteraf dat ik mijn engeltje op de lat nog steeds niet ben kwijtgeraakt. Laten we het daar maar op houden.

In het tweede bedrijf ging DZS zeer nadrukkelijk op zoek naar een uitbreiding van de 2-1 voorsprong. Tot ergernis van trainer Samir Yaagobi. ,,Blijkbaar zijn deze gasten niet tevreden met een 2-1 voorsprong. We lopen maar naar voren te rennen, net zoals tegen Eteha. We missen dan iemand met leeftijd en ervaring die dan de snelheid uit de wedstrijd haalt. Maar omdat de verdediging van ZVO stond als een huis, bleef de spanning in de wedstrijd aanwezig. Zeker na stom balverlies vijf minuten voor het einde van de wedstrijd, die dan ook de gelijkmaker opleverde voor ZVO. Bram van Beek schoot vanuit een moeilijke hoek de bal snoeihard in de bovenhoek. Sam van Bracht had op dat moment al op de bank zijn ‘meevoetballende-keeperstrui aangetrokken, maar die kon toen meteen weer uit.

Maar terwijl ZVO op jacht ging naar de winst, viel de goal toch weer aan de andere kant. Miloud el Lekfif scoorde zijn derde van de avond (en zijn vijftiende van het seizoen) door een vrije trap achter de uitstekende goalie Dimitri de Bil te knallen. In een knotsgekke slotfase, met de alsnog meespelende keeper Van Bracht, die ook nog eens geel kreeg, werd er niet meer gescoord en bleven de punten in Dordrecht.

Door de winst komt DZS op 13 punten, dat zijn er drie minder dan koploper Brabantia.