Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem '15.000 euro beloning voor gouden tip inzake dood Gideon Ritmeester'
29mei 2012

15.000 euro beloning voor gouden tip inzake dood Gideon Ritmeester

DORDRECHT - De hoofdofficier van Justitie looft een beloning uit van 15.000 euro voor de gouden tip in het onderzoek naar de dood van Gideon Ritmeester. Gideon kwam 22 februari jl. om het leven door een dodelijke schietpartij aan de Mijlweg in Dordrecht.

Die woensdagochtend rond 06.00 uur kreeg de politie een melding binnen dat er een gewonde man op de grond lag. Op dat moment werd gedacht dat de man slachtoffer was van een aanrijding. Ambulancepersoneel constateerde dat er sprake was van een misdrijf. De 44-jarige Dordtenaar was op zijn fiets onderweg naar zijn werk.

Het onderzoek 
Direct na het schietincident werd een Team Grootschalig Onderzoek (TGO) opgestart. Uit-gebreid rechercheonderzoek leidde eerder tot de aanhouding van een 46-jarige Dordtenaar. Hij werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij. Hij is inmiddels weer op vrije voeten. Maar de man is nog wel verdachte in deze zaak. De politie zet alles op alles om de toedracht van de dodelijke schietpartij te achterhalen en onderzoekt meerdere scenario’s. Meerdere aanhoudingen in deze zaak worden niet uitgesloten.

Aandacht in uitzending Opsporing Verzocht
Dinsdag 29 mei aanstaande besteedt het tv-programma Opsporing Verzocht opnieuw aandacht aan de zaak (Nederland 1, 21.30 uur). In de uitzending worden camerabeelden getoond van twee personen die zich, enkele uren voor het misdrijf, opvallend gedroegen in de straat van het slachtoffer. De herhaling van het programma is op woensdagochtend op Nederland 2, om 11.15 uur.

Getuigenoproep
Informatie over dit misdrijf kunt u doorgeven aan de politie via nummer 0900-8844 (lokaal tarief). Anoniem informatie doorgeven kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 (gratis). Als u liever spreekt met iemand van de Criminele Inlichtingen Eenheid kunt u bellen met: 06-45235943.

Zie ook:
Verdachte dodelijke schietpartij Gideon Ritmeester in Dordrecht aangehouden (ma, 7 mei 2012)
Onderzoek doodgeschoten Gideon Ritmeester in Opsporing Verzocht (ma, 5 mrt 2012)
Condoleanceregister Gideon Ritmeester al meer dan 300 condoleances (wo, 29 feb 2012)


Deel dit bericht met je vrienden!