FC Dordrecht speelt gelijk tegen De Graafschap en zet ongeslagen thuisreeks voort

21 oktober 2017

DORDRECHT - Vanavond speelden de Schapekoppen in de tiende speelronde een thuiswedstrijd tegen De Graafschap. Na de verloren uitwedstrijd van vorige week tegen Telstar waarin de Dordtenaren niks wisten te brengen, moest er vanavond worden laten zien dat de ploeg wel degelijk thuishoort in de middenmoot van de Jupiler League. Mede met het feit dat de Dordtenaren dit seizoen in eigen huis nog altijd ongeslagen waren beloofde het weer een strijdvaardige wedstrijd te worden aan de Krommedijk.

In de eerste helft deden beide ploegen niet voor elkaar onder. Beide ploegen probeerden aan te vallen en goed veldspel te vertonen, maar wisten niet veel grote kansen te creëren. De Graafschap was als eerste dicht bij een doelpunt toen Alkan de bal bijna in eigen goal kopte. De Dordtenaren probeerden vervolgens op zoek te gaan naar de openingstreffer, maar wisten een aantal mooie aanvallen niet om te zetten in kansen. De eerste grote kans was voor Arias. Een goede bal op Stankov kon in één keer worden voorgegeven door de Dordtse rechtsback, maar De Graafschap keeper Bednarek wist zich goed voor de bal te gooien waardoor Arias de bal niet in de goal wist te krijgen. In de 40e minuut was er nog een kans voor De Graafschap, maar Renze Fij wist een schot van Diemers te keren.

De tweede helft was iets kansrijker dan de eerste helft en beide ploegen gingen weer op zoek naar de openingstreffer. Pas in de 73e minuut was daar dan de 0-1 voor De Graafschap. Uit een corner wist Lars Nieuwkoop de bal binnen te werken. Vele toeschouwers hadden echter hun blik gevestigd op de andere kant van het veld, waar de sproeier per ongeluk aan ging en het enkele fotografen lastig maakte. Uiteindelijk kwam in de 81e minuut de verlossende, maar verdiende gelijkmaker van invaller Lima Duarte Lopes. Na een prachtige voorzet van Calcan wist Lima de bal bij de tweede paal met volle overtuiging binnen te koppen. In de slotfase was er nog een kans op de 2-1 voor FC Dordrecht toen Mutzers 1 op 1 voor de keeper kon komen. Helaas voor FC Dordrecht was daar Nieuwpoort met een goede tackel om het gevaar te voorkomen. Een spannende wedstrijd eindigde uiteindelijk dus in een 1-1 gelijkspel aan de Krommedijk.

Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. De ploeg van trainer Peter van den Berg speelde vijf keer gelijk en verloor vijf keer en is dus nog op zoek naar de eerste overwinning van het seizoen in de competitie. De Dordtenaren wisten slechts één wedstrijd van de vier uitwedstrijden te winnen en willen tegen RKC de tweede overwinning buitenshuis binnenslepen. Beide ploegen gaan dus voor de volle winst en dat belooft een interessante wedstrijd te worden.

Tot volgende week, de wedstrijd begint om 20:00 in het Mandemakers Stadion!

Opstellingen:
FC Dordrecht: Fij (K); Stankov, Amevor©, Alkan, Misidjan; Hamer, Mahmudov, Bakker (77’ Lima Duarte Lopes) ; Calcan, Arias, Mutzers.
De Graafschap: Bednarek (K); Nieuwpoort, Tutuarima, Diemers, van Mieghem, Abena, Ars (61’ van den Hurk), Driver, el Jebli (75’ van Overbeek), Serrarens, Nieuwpoort.

Doelpunten: 72. 0-1 Nieuwpoort, 81. 1-1 Lima Duarte Lopes