Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Gemeenten treffen schikking van €150.000 met ToBe'
13okt 2017

Gemeenten treffen schikking van €150.000 met ToBe

DRECHTSTEDEN - Vijf gemeenten hebben een schikking getroffen met de curator van de failliete stichting ToBe. De vijf gemeenten (Dordrecht, Ridderkerk, Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht en Papendrecht) dragen in totaal €150.000 bij, waarmee de curator schuldeisers (deels) kan betalen.

De stichting ToBe ging in december 2015 failliet, toen de gemeente Barendrecht geen bijdrage wilde leveren om het exploitatietekort op te lossen. Begin 2016 is de  Stichting Culturele Educatie Zuid-Holland Zuid opgericht, die in diverse gemeenten de activiteiten heeft voortgezet. De afwikkeling van het faillissement van ToBe  is complex, neemt veel tijd in beslag en is daardoor kostbaar voor de betrokken partijen.

De curator stelde dat de gemeenten het faillissementstekort van 1,1 miljoen euro moesten voldoen. De gemeenten zijn het daar niet mee eens, maar hebben  - mede om  economische overwegingen, gekozen voor een schikking.

,,Doorprocederen kost ook weer geld. Ik ben blij dat we dit dossier nu af kunnen ronden", zegt wethouder Piet Sleeking van Dordrecht namens de vijf gemeenten. ,,De cultuureducatie loopt weer goed, er zijn veel cursussen en andere activiteiten. Het is goed dat wij nu ook ons aandeel in de afwikkeling van het faillissement hebben geregeld."

De kosten van de schikking zijn beduidend lager dan de bedragen die de gemeenten in 2015 hadden gereserveerd voor een reorganisatie- en herstelplan van ToBe.



Deel dit bericht met je vrienden!