Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Op 26 augustus is er een protestmars voor schoon water in Dordrecht' Een eerdere betoging tegen het gebruik van gen X
11aug

Op 26 augustus is er een protestmars voor schoon water in Dordrecht

DORDRECHT - Op zaterdag 26 augustus om half vier, bij het stadskantoor in Dordrecht, zal er een protestmars gelopen worden tegen de uitstoot van chemisch afval. Het protest roept gemeenten, provincies, de regering en de fabrieken op om het vergiftigen van ons water en ons eten tot een halt te brengen.

De actiegroep stelt: "Recente onderzoeken, ondermeer van de Vrije Universiteit te Amsterdam en in de Verenigde Staten, tonen aan dat sommige stoffen niet meer uit het milieu verdwijnen en kanker veroorzaken bij proefdieren. Eén variant, C8, wordt inmiddels niet meer gebruikt. De opvolger, GenX, wordt via het water en de lucht nog steeds geloosd. Inmiddels zit het in ons drinkwater en in groenten die in Dordrecht worden verbouwd. Onlangs kondigde het RIVM een vervolgonderzoek aan."

De organisatoren roepen alle bezorgde en verontwaardigde mensen op mee te lopen en te helpen. Via de Facebook-groep ‘Stop het lozen van GenX in ons water’ kan iedereen zich aansluiten, meepraten en helpen. Ondermeer GroenLinks, De SP, Partij voor de Dieren, Greenpeace, Milieudefensie en diverse burger groeperingen hebben zich bij de beweging aangesloten.  Kamerlid Sem Lachi zegt: ‘Samen gaan we afdwingen dat volksgezondheid boven winst komt’.

Daarom zal er op 26 augustus om half vier vanaf het stadskantoor in Dordrecht een mars plaatsvinden. Tijdens de mars zullen diverse sprekers het woord nemen. Binnenkort worden deze bekend gemaakt. Op www.stopgenx.nl is meer informatie te vinden over de stoffen en de manieren om te protesteren.Deel dit bericht met je vrienden!