Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Marcel Vastenhoud is te gast bij Studio de Witt' Marcel Vastenhoud. Foto: Tony Versluis
11aug

Marcel Vastenhoud is te gast bij Studio de Witt

DORDRECHT - Op 12 augustus is Marcel Vastenhoud te gast bij Studio de Witt. Hij staat bekend om zijn betrokkenheid bij de bluesmuziek in Dordrecht. Hij is in Dordrecht geboren en getogen. Marcel Vastenhoud een kleurrijke Dordtenaar. Vastenhoud is ondernemer en eigenaar van Vastenhoud Neon Dordrecht, wat zich sinds 2002 richt op onder andere lichtreclame bestickering en andere reclame uitingsvormen. Veel van de in Dordrecht zichtbare neon uitingen zijn van de hand van Marcel Vastenhouds bedrijf.

De Dordtse blues music scene draagt hij een warm haart toe. In het verleden had hij een grote betrokkenheid bij Big Rivers, hij presenteerde daar op podias’s maar was ook een van de sponsors van dit festival. Ook bij goede doelen projecten in Dordrecht toont hij zijn betrokkenheid zoals zijn actieve deelname bij de Goodwill Concerts van zijn oom Joop Vastenhoud.  Dit jaar zwemt hij mee in de Dordtse Dudok City Swim Dordrecht to Fight Cancer.

Voor dit openwater zwemevenement in de Dordtse binnenhavens hoopt hij veel geld bij elkaar te zwemmen voor dit goede doel. Met vastenhoud praten wij over zijn goede doelen betrokkenheid, zijn onderschap en zijn betrokkenheid met de Dordtse Blueswereld. De muziek tijdens deze uitzending  werd door Marcel gekozen.

In het tweede uur van Studio De Witt is er aandacht voor de actualiteiten van deze week in Dordrecht en de Drechtsteden.

De Dichter van dienst is de Dordtse-Vietnamese dichter Xuan Tran. De Vietnamees Xuan Tran (56) kwam ooit als bootvluchteling naar Nederland. Hij zou wiskundige worden, en werd een van de eerste loempiaverkopers van het land. Én een bekende Dordtenaar. Dat laatste heeft zeker ook te maken met zijn poëtische potentie. Gevoelige, melancholische gedichten en verzen kenmerken zijn stijl. Hoewel hij zijn geboorteland niet meer mag bezoeken, mag hij er zich, net als bij de Vietnamese bevolking in de USA, populair weten.

Studio De Witt van 10.00u-12.00u bij Drechtstad FM 95.7 (ether) 105.9(kabel) Kanaal1083(KPN), kanaal 915 (Ziggo) of de website van RTV Dordrecht of Drechtstad FM via de link Live Radio.Deel dit bericht met je vrienden!