Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Journalist Piet de Meer zet elke dag een Dordtenaar in het zonnetje' Zo kent Dordrecht Piet ook
08aug

Journalist Piet de Meer zet elke dag een Dordtenaar in het zonnetje

DORDRECHT - Journalist Piet de Meer, die vanaf 1979 in de stad Dordrecht aan de weg timmert, deelt elke dag op zijn veel bekeken facebook pagina een pluim uit.

De Dordtenaar van het jaar blijft ondanks zijn ziekte mensen in het zonnetje zetten. Dankzij Piet kan de stad elke dag weer een beetje meer kennis maken met een bekende of iets minder bekende Dordtenaar.  Mensen kijken vaak elke dag even op de pagina van Piet op internet. Hij vertelde zijn aandacht gelijk over mannen en vrouwen. Dat tekent ook zijn netwerk in de stad.

Wie door Piet is genoemd, laat via facebook meestal weten dat zeer te waarderen. Die reactie past ook bij de werkwijze van Piet. Uiteraard wordt er ook op allerlei manieren, soms ook massaal, gereageerd.

Piet is een journalistiek monument: Hij was eens de grondlegger van de positieve weekblad woensdag-formule onder het vaandel van BV De Dordtenaar.

Daarvoor was hij al bekend bij weekblad Merwesteyn, in de wielren-wereld en in de wereld van de top 40.

Toen De Dordtenaar de titel Stem van Dordt overnam, werd Piet de Meer daar vanzelfsprekend het gezicht van.  Als journalist of als verslaggever leefde Piet met de stad en Dordtenaren mee en was daarnaast nog actief in allerlei vormen van overleg zoals de OR of de COR binnen zijn bedrijf.

Na reorganisaties is zijn Stem van Dordt nu eigendom van de Belgische Persgroep. Ook het AD met als titel ook De Dordtenaar, behoort tot de Nederlandse groep van die uitgever.

Piet werd  ook meermalen in het zonnetje gezet. Nu zet hij mensen op de bekende, vertrouwde Piet de Meer wijze in het licht.

Piet heeft meestal elke middag weer nieuwe nieuwe Dordtenaar of Dordtse beeld.

Zie verder www.facebook.com/piet.demeer

Zie ook:
Piet de Meer deelt op facebook dagelijks een pluim uit aan Dordtenaar (za, 25 feb 2017)
Up date: Actie om journalist Piet de Meer van de Stem van Dordt een beterschap kaartje te gaan sturen (do, 18 feb 2016)
Piet de Meer belicht vijftig jaar top 40 bij RTV Dordrecht (vr, 2 jan 2015)
,,Gezichten in Dordrecht" van journalist Piet de Meer komt vrijdag in boekvorm uit (do, 10 okt 2013)
Spraakwater - interview met Piet de Meer (vr, 14 aug 2009)


Deel dit bericht met je vrienden!