Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Myriam Hendrickx te gast bij Studio De Witt' Myriam Hendrickx (Bron foto: Studio de Witt)
14jul

Myriam Hendrickx te gast bij Studio De Witt

DORDRECHT - Zaterdag 15 juli is Myriam Hendrickx te gast bij Studio De Witt. Hendrickx is al jaren werkzaam in de gedistilleerd branche en voordat zij Algemeen directeur van de oer Dordtse onderneming Rutte&Zn in de Vriesestraat werd was al enige jaren  PR Manager bij Rutte&Zn.

Rutte & Zn is een ambachtelijke distilleerderij uit Dordrecht.
De producten bestaan onder andere uit jenever, likeur en eau de vie. Naast jonge en oude jenever verkoopt Rutte ook gelagerde oude jenever onder de namen Oude Vijf en Oude Twaalf. Daarnaast worden er allerlei seizoensgebonden producten gemaakt, zoals wildfruitlikeur en sleedoornlikeur. In totaal beslaat het assortiment zo'n 55 distillaten. Rond 1830 vestigde Simon Rutte zich in Dordrecht en in 1872 betrok hij een pand in de Vriesestraat waar de distilleerderij en de winkel 6 generaties later nog gevestigd is.

De familie Rutte verkocht het uiteindelijk het bedrijf.  Hoe is het nu om zo'n klein maar fameus bedrijf aan te sturen. Presentator Ben Corino gaat hierover het gesprek aan met  Myriam Hendricks maar ook wie nu Myriam nu eigenlijk is. En luisteren naar de door Hendrickx uitgekozen muziek.

In het tweede uur is er de aandacht voor Big Rivers, het festival dat momenteel de Dordtse Binnenstad in haar greep heeft. Interviews met mensen die zich vrijwillig inzetten om dit succesvol muziekfestival weer vorm te geven. We spreken met Timothy vd Holst die verantwoordelijk is voor de line up van de Jazz stage. In de studio is ook aanwezig Ilse Bevelander. Zij treedt zaterdagavond op in het programma singersongwriters van Finn's stage.

Woensdag 19 juli is er op het binnenplein van Het HOF VAN NEDERLAND (Het Hof)) de viering en herdenking van de Eerste Vrije Statenvergadering die plaats vond in 1572.

Met Geert ter Steeg van het organisatiecomité  praten wij over het programma van die dag. En wat het uitgangspunt voor deze tijd zou moeten zijn.

In de studio zijn de historici Kees klok en Henk 't Jong aanwezig om de de historische context van de Statenvergadering uit 1572 op zijn waarde toe te lichten.
De Dichter van dienst is Kees klok.    

Studio De Witt van 10.00u-12.00u bij Drechtstad FM 95.7 (ether) 105.9(kabel) Kanaal951(KPN), kanaal 915(Ziggo) of de website van RTV Dordrecht of Drechtstad FM via de link Live Radio.

Bron foto's: Wim van de Pol

Deel dit bericht met je vrienden!