Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Programma Herdenking Eerste Vrije Statenvergadering 19 juli compleet' Herman Pleij, zal eveneens het woord richten tot het publiek
14jul

Programma Herdenking Eerste Vrije Statenvergadering 19 juli compleet

DORDRECHT - Op woensdag 19 juli herdenken en vieren we de Eerste Vrije Statenvergadering van 1572 bij het museum Hof van Nederland en in de aangrenzende Kloostertuin met een programma waarin Vrijheid centraal staat. Het Dordrechts Museum, het Platform van Dordtse kerken en Cinema The Movies werken hierbij nauw samen.

Het programma:
Van 17.00 tot 21.00 uur is er een Picknick en BBQ in de Kloostertuin. Bezoekers krijgen de vrijheid om met kleden bezit nemen van de tuin, te luisteren naar muziek van bijvoorbeeld Slag en de Stoot, liederen en voordrachtskunst van onder andere Woorden Worden Zinnen en samen te eten. Er is mogelijkheid om ook zelf het woord te richten tot het publiek over het thema vrijheid. Verschillende partijen hebben inmiddels aangegeven het woord te willen richten tot het publiek, zoals mevrouw mevrouw Kiertie Autar-Ramautar namens Stichting Abhilasa Global Serve.


Burgemeester Van der Velden opent het programma op het plein bij Het Hof van Nederland.
Tijdens een Hagenpreek (19.00 uur in de open lucht op het Hofplein), georganiseerd door Platform Dordtse Kerken, zal stil worden gestaan bij de geloofswaarden en onze vrijheid van nu.

Kinderen van de school Mühring hijsen de vlaggen van de 12 steden die bij de Eerste Vrije Statenvergadering aanwezig waren.

Herman Pleij, zal eveneens het woord richten tot het publiek. Pleij is emeritus hoogleraar historische Nederlandse letterkunde en 'pleitbezorger' voor het belang van Het Hof van Nederland. Een boeiend verteller die geregeld te gast is bij TV-programma's als DWDD en Pauw. Hij vertelt over het belang van de historische vergadering, welke impact deze had en hoe het gesteld staat met de vrijheid, toen en nu.

Het avondprogramma eindigt om 21.15 uur in Cinema The Movies met een filmvertoning over vrijheid van Cesare Devere Morire (Caesar Must Die) uit 2012 van de Italiaanse filmbroers Taviani.

Deel dit bericht met je vrienden!