Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Monumentale pand Voorstraat 142-144 en Troelstrahof worden zelfbouwprojecten' In het pand waar nu DOOR zit komen 'klusappartementen'
19apr

Monumentale pand Voorstraat 142-144 en Troelstrahof worden zelfbouwprojecten

DORDRECHT - De afgelopen 50 jaar is Dordrecht vooral ontwikkeld met grote ontwikkelaars. Nu wil ze op een nieuwe, meer kleinschalige wijze aan de ontwikkeling van de stad werken. Daartoe zijn er diverse plekken toegewezen voor zelfbouw. In het zelfbouwcafé dat de gemeente organiseert op donderdag 20 april bij DordtYart worden verschillende locaties toegelicht.

Het zelfbouwcafé is een ontmoetingsplek voor mensen die overwegen zelf een huis te bouwen. Wie op korte termijn zelf een huis wil bouwen in Dordrecht kan terecht op de locaties Stadswerven en aan het Papeterspad. Hier zijn nog enkele kavels beschikbaar. Op de langere termijn zijn er mogelijkheden in Sterrenburg, Dubbeldam, Wielwijk en Crabbehof.

Troelstrahof
Een nieuw zelfbouwproject is Troelstrahof. Eind 2016 heeft de gemeente de school aan de Troelstraweg 125-127 gesloopt. Het idee is nu om op de vrijgekomen grond kavels voor zelfbouw uit te geven. Het plan past binnen de toekomstvisie Crabbehof. De gemeente hoopt zo de wijk een positieve impuls te geven en mensen de mogelijkheid te geven door te stromen naar een andere woning. Op het door bomen omzoomde terrein aan de Troelstraweg (waar ooit de Montessorischool stond) komen 13 kavels beschikbaar: 7 voor rijwoningen en 6 voor vrijstaande woningen.

Voorstraat
Steenvlinder wil in samenwerking met de gemeente het monumentale pand aan de Voorstraat 142-144 omvormen tot maximaal 14 klusappartementen (vanaf 45 m2). Nu is hier de culturele ontmoetingsplek DOOR gevestigd.

Papeterspad
Wie een eigen huis wil bouwen nabij de historische binnenstad kan grond reserveren aan het Papeterspad. Het kantoorpand de Papaeter dat jarnelang aan het Papeterspad stond, is gesloopt. De gemeente geeft de grond die is vrijgekomen uit voor zelfbouw. Hier zijn nog 6 kavels beschikbaar voor (grondgebonden) stadswoningen (3 á 4 woonlagen) met een eigen parkeerplaats en de mogelijkheid van een bedrijf aan huis. Het terrein wordt deze maand bouwrijp gemaakt.

De Rabobank geeft in het zelfbouwcafé informatie over de financiering van een nieuwe (zelfbouw)woning. Verder zijn bouwers en architecten aanwezig. Het zelfbouwcafé bij DordtYart aan de Maasstraat 11 (Stadswerven) duurt van 19.00 tot 21.00 uur.
Meer informatie: www.dordtseruimte.nlDeel dit bericht met je vrienden!