Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Geen geschikt dak, toch zonnepanelen'
19apr

Geen geschikt dak, toch zonnepanelen

DORDRECHT - Voor wie wel zonne-energie wil opwekken maar geen (geschikt) dak heeft, is er nu een oplossing: Zon op Dordrecht. In deze coöperatie investeren Dordtenaren in zonnepanelen op andermans dak. De gemeente Dordrecht stelt hiervoor twee daken beschikbaar met ruimte voor 700 tot 1000 panelen. Zo kunnen Dordtenaren zonder (geschikt) dak toch zelf duurzame zonne-energie opwekken en profiteren van aantrekkelijke opbrengsten. Wees er snel bij.

De stichting Drechtse Stromen en de gemeente Dordrecht ondertekenden woensdag 19 april een intentieovereenkomst voor het realiseren van een lokale energiecoöperatie Zon op Dordrecht. Iedere inwoner en elk bedrijf in Dordrecht kan lid worden en zo investeren in zonnepanelen op daken van de gemeente. Het rendement van de zonnepanelen komt volledig ten goede aan de deelnemers van Zon op Dordrecht.

Daken
Zon op Dordrecht onderzoekt de geschiktheid van diverse gemeentelijke daken, zoals het Stadsdepot, de gymnastieklokalen van het Leerpark en de sportzaal bij de Koloriet MFA. De gemeente stelt twee van deze daken voor minimaal 25 jaar gratis ter beschikking aan de coöperatie. Naar schatting is er straks in totaal plaats voor 700 á 1000 panelen.

Ruimte
Wethouder Rik van der Linden (Duurzaamheid): "Ik ben heel blij met dit initiatief. In Dordrecht zijn nogal wat daken waar het plaatsen van zonnepanelen lastig is of niet kan. Denk aan monumenten in de binnenstad, appartementen of woningen met een ongunstige zonligging. Ook deze Dordtenaren kunnen nu investeren in hun eigen duurzame energie. Zo maken we de stad weer duurzamer, op weg naar een energieneutraal Dordrecht in 2050. Daarom geven we dit initiatief graag de ruimte en stellen we gemeentelijke daken beschikbaar."

Deelname
Deelname aan de coöperatie is al mogelijk vanaf 1 paneel voor een bedrag van ongeveer 400 euro per paneel. Heeft u interesse? Meld u dan aan bij de initiatiefnemers van dit project: Arnoud Offerhaus (Tel: 06 2050 4015, arnoud@drechtsestromen.net.) of Frits Lakemeier (Tel: 0652 390 491, frits@drechtsestromen.net. Op www.drechtsestromen.net/zon kunt u meer informatie vinden en eventueel ook een voorinschrijving doen (vol=vol).

Zonne-energie: goed voor het milieu en je portemonnee.Deel dit bericht met je vrienden!