Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Pas geopende Kringloop Modo biedt natuursteen en tweedehands artikelen aan' Ronald Wolf met zijn zoontje Marshall
17mrt

Pas geopende Kringloop Modo biedt natuursteen en tweedehands artikelen aan

DORDRECHT - Dordrecht is weer een kringloopwinkel rijker. Afgelopen zaterdag opende kringloop Modo de deuren aan het van Neurenburgpad 13-15. Voorheen zat hier de hengelsportwinkel Vismania. Tijdens de opening was er voor jong en oud vertier, met zangers, een rad van avontuur, een popcornautomaat en een grabbelton.

“Vannacht werd het drie uur”, vertelt één van de eigenaren Ronald Wolf. “Ik ben er continue mee bezig. Gisteren heb ik acht kledingkasten opgehaald. Die moesten in elkaar worden gezet. Dat kan niet onder openingstijd.” Spullen krijgt Ronald via advertenties binnen. Verder had hij al één en ander staan. Hij zit al twee jaar in de handel en heeft er een gedeelte tweede hands en nieuw natuursteen bij. Begonnen vanuit de zolder van zijn woning heeft hij het langzaam uitgebouwd en heeft mede daarom in korte tijd diverse keren moeten verhuizen.

Automonteur
Ronald is dertien jaar automonteur geweest en is heeft om wat bij te verdienen om in het nieuwe pand te kunnen beginnen, als ZZP-er timmerwerk verricht. “Na dertien jaar was de uitdaging er op een gegeven moment af,” vertelt hij. “Als ik maar bezig ben met mijn handen, dan is het goed. Ik kan niet zo goed stil zitten.”

De natuursteen komt van zijn voormalige winkel in Rijsoord. Ronald laat foto’s zien van vazen, pilaren en design meubels. Ook laat hij foto’s zien van wat de brand die hier heeft gewoed, voor schade heeft aangericht. Veel is er van de locatie niet meer over. Als tussenstop zat Ronald even op de Markettenweg in Dordrecht, waar hij Piet Molenaar, de mede-eigenaar en net als Ronald Dordtenaar, heeft leren kennen. “Hij was eigenlijk een klant van mij”, vertelt Ronald. “Hij belde of ik een gasfornuis te koop had. Toevallig had ik er nog één. Hij kwam toen langs en we hebben contact gehouden. Nu zijn we het diepe in gedoken met z’n tweeën. Piet zit al achttien jaar in de handel.”

Bezemschoon
“We gaan huizen bezemschoon opleveren,” vertelt Ronald. “Als bijvoorbeeld iemand in Papendrecht is overleden en de familie woont in Groningen en ze hebben geen zin om het leeg te halen, dan kunnen ze ons bellen. Ook spullen in een flat van zeshoog zonder lift nemen we mee. Dat is onze kracht ten opzichte van een ander.” Uit de verhalen van Ronald kun je opmaken dat hij alles met respect voor de klant uitvoert.

De openingstijden liggen nog niet helemaal vast. Op zondag zijn ze van 12 tot half 6 open. Doordeweeks zijn ze vanaf 9 uur open. De winkel koopt ook spullen in. Bel hiervoor naar 06 19920004.

Zie ook:
Stichting Nieuwe Hoop start kringloopwinkel aan het Eemsteynplein 14 (di, 17 jan 2017)
Heropening Kringloopwarenhuis Opnieuw & Co Dordrecht (wo, 21 sep 2016)
Deel dit bericht met je vrienden!