Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Stichting Nieuwe Hoop start kringloopwinkel aan het Eemsteynplein 14'
17jan

Stichting Nieuwe Hoop start kringloopwinkel aan het Eemsteynplein 14

DORDRECHT - Aan het Eemsteynplein 14, waar eerst supermarkt Plus zat, komt per maart een kringloopwinkel van de Stichting Nieuwe Hoop. Na vestigingen in Hendrik-Ido-Ambacht, Nieuwegein en Rotterdam wordt dit de vierde kringloopwinkel van de stichting.  Het moet net als de andere winkels een prachtige, gezellige en warme kringloopwinkel worden, waar mensen met een kleine portemonnee of gewoon een interesse voor tweedehands spulletjes zich direct thuis voelen. Er is ruimte voor ontmoeting en je kan er een kop koffie drinken. Op deze manier worden mensen geholpen aan meubels en huisraad die zich dit normaliter niet kunnen veroorloven.

In de winkel wordt nog hard gewerkt. “Op de bestickering aan de buitenkant staat nog Plus. Dat moet Nieuwe Hoop worden”, vertelt Ad van Herk, floormanager van de kringloopwinkel in Hendrik-Ido-Amacht. “Ook het interieur moet nog omgebouwd worden. De stellingen, kassa’s, het hele interieur. We kijken naar wat er nog moet gebeuren en welke materialen nodig zijn. In maart gaan we open, misschien wordt het april, maar daar gaan we niet van uit."

Goede doelen ondersteunen
De Nieuwe Hoop werkt met de kringloopwinkels samen met stichting De Hoop & Werkvisie, maar dit zijn twee verschillende stichtingen.  Door de samenwerking willen ze mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt helpen aan een waardevolle dagbesteding en re-integratie. Ad: “Nieuwe Hoop is een niet commerciële stichting waar we meerdere doelen mee ondersteunen, zoals de voedsel- en kledingbank, vluchtelingenwerk en in het buitenland de stichting Children Asking. We werken met vrijwilligers en 3 betaalde krachten, de managers in Nieuwegein, Rotterdam en straks in Dordrecht.”

De stichting heeft een vrachtwagen rijden om grote dingen die worden aangeboden op te halen. Alles wat verkoopbaar is en ze binnen krijgen, als banken, meubels, servies en boeken wordt verkocht.

“We zoeken nog vrijwilligers, met name voor Dordrecht”, schiet Ad te binnen. “Op elk gebied kunnen we nog hulp gebruiken. Voor het prijzen van artikelen, transport, kassa en schoonmaken. Bij interesse kunnen mensen bellen naar tel. (078) 611 48 98.”Deel dit bericht met je vrienden!