Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Vincent Monshouwer en Hanno de Man maken mooie graffiti tijdens Vogelbuurt kinderdagen' Vincent en een kind bekijken het resultaat. Foto van Vogelnest
21okt 2016

Vincent Monshouwer en Hanno de Man maken mooie graffiti tijdens Vogelbuurt kinderdagen

DORDRECHT - Tijdens de Vogelbuurt kinderdagen heeft Vincent Monshouwer een prachtige graffiti op de muur van het Vogelnest gemaakt met als onderwerp natuur en vogels. Bij het maken van zijn werk kwam een hoogwerker te pas. Missy Dbalia heeft meegewerkt om de zijkant van de flat te beschilderen. Ook Hanno de Man is bezig iets fraais te creëren op de muur bij de weggeefkast.

Tijdens de kinderdagen, zijn er tal van leuke activiteiten. Zo werd de workshop biokaatje uileballen pluizen zeer goed bezocht, maar er waren meer activiteiten als: maak je eigen placemat, herfst pastelkrijten en minipizza’s maken. Vanavond is er nog film kijken op het nest van 18:00 tot 20:30 uur voor zes-plussers. De film Piraten Planeet draait dan.

Graffiti van Hans de Man. Foto door Yvonne Turk

Drie maanden
Het Vogelnest aan het Vogelplein bestaat drie maanden en komt goed van de grond.  Er zijn zes flatjes beschikbaar, waarvan er vier worden bewoond. De bewoners leveren als tegenprestatie een dienst in de buurt. Verder is er een atelier en een buurtkamer. Er zijn al tal van activiteiten georganiseerd, zoals de kookgroep en nu de kinderdagen. Verder is Robis Koopmans druk bezig om door heel de buurt moestuinen op te zetten

Buurtkamer
De bedoeling is dat er een permanente buurtkamer is voor meer ontmoeting en een mooiere buurt. Bewoners gaan zelf activiteiten organiseren. Daarvoor is de ruimte, tafels, beamer en een netwerk. Ifor Schrauwen is een van de bewoners en organisatoren: “We hebben een afspraak met Woonbron tot 2020. Het idee is dat er daarna een buurtkamer overblijft. Die wordt dan van bewoners die er zelf over kunnen beschikken.”

Het Vogelnest bevindt zich in slooppanden. Dat betekent: verhuizen. Organisator Lottti Hesper: “In maart wordt de flat op het Vogelplein, waar we nu zitten gesloopt. Dan mogen we naar de  flat erachter, de Buizertstraat. We mogen steeds naar een andere flat die het jaar erop gesloopt gaat worden. Zo verhuizen we 5 jaar door de buurt."

Activiteiten
De kinderdagen lopen nog tot met zondag 23 oktober.
Kinderen die lekker zijn gemaakt door de graffiti op de muren, kunnen zelf aan de slag op zaterdag 22 oktober en zondag 23 oktober. Van 15:00 tot 17:00 uur is er dan een straatgelaat – graffiti workshop voor zeven-plussers.
Verder is er op zaterdag 22 oktober van 11:00 tot 16:00 uur moestuinbuurt voor kids, voor zes-plussers.
Zondag 23 oktober  is er van 16:00 tot 17:00 uur eigen kleibeest maken voor zes-plussers en van 11:00 uur tot 16:00 uur moestuinbuurt voor kids voor twee-plussers.
Kijk hier voor meer activiteiten: www.facebook.com/VogelnestDordrecht

Zie ook:
Kick-off van project Vogelbuurt belooft veel voor de toekomst (do, 23 jun 2016)

Deel dit bericht met je vrienden!